Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '11

 
Kategori
İlişkiler
 

Mutluluk gözyaşları

Mutluluk gözyaşları
 

Resim netten alıntı..


           Sevgi adına hiç birimiz mükemmel değiliz. Her zaman doğru ve en iyi olanı yapamayabiliriz. Tanıdıklarımızı kıracak sözler söylemiş olabiliriz. Geçmişi silemeyiz. Ancak yaptıklarımızın yanlış olduğunu kabullenebiliriz. Ve bunu kırdığımız kişiye söyleyerek, ondan af dileyebiliriz. Olumlu ilişkiler çok büyük mutluluklar getirirken, zayıf ilişkilerin de beraberinde derin acılar getirdiği unutulmamalıdır.  

          Sevgi depomuzu her zaman dolu tutmalıyız. Sevgi depomuz dolu ise ve çevremizdekilerin de bizi sevdiğini hissediyorsak, sağlıklı ve olumlu ilişkilerimiz olur. Sevgi depomuzu yeterince doldurmadıysak, çevremizdekilerle aramızda uçurumlar oluşmaya başlar. Hatta çok sevdiğimiz kişilere, aniden düşmanca yaklaşımlarda bulunabiliriz. Sevginin gücünü yeteri kadar kullanmadığımız zamanlarda yaşarız bu olumsuzlukları. İşte bu anlarda yaşadığımız olumsuzluklar bizi asla etkilememeli. İki kişi arasındaki sevgi, zamanla büyüyüp evliliğe de gidebilir. Evlilik flört döneminde yaşananlardan çok farklıdır. Evlilik dönemindeki sevgi ayrıcalık ister, fedakarlık ister ve çaba gerektirir.

           Hoşlanmadığınız birine zarar verirseniz, ondan daha da çok nefret edersiniz. Eğer o kişiye iyilik yaparsanız, zamanla aranızdaki uçurumların kapandığını görürsünüz. Sevgisiz insanlar kıvrılan nehirler gibidir. Çok nadir de olsa, akıntıya kapıldıklarında mutluluğu yakalayabilirler. Yüreğinde sevgi depolayan insanlar ise, nehrin ters yönüne doğru kürek çekseler dahi mutlu olurlar. Çünkü sevgi gayret gerektirir. Sonuçları ise hiç bir derecelendirme ile ölçülemeyecek kadar muazzamdır.

DİLERİM yüreğinizdeki sevgi tohumları, mutluluk gözyaşlarınızla sulanır....

Mustafa TARKAN

 
Toplam blog
: 88
: 1496
Kayıt tarihi
: 06.05.09
 
 

İzmirli 1968 doğumluyum. Kamu kuruluşunda İnşaat teknisyeni olarak çalışmaktayım. Hayatta güzel ve y..