Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '08

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Mutluluk kayıtlarda..

Mutluluk kayıtlarda..
 

mutluluk bazen böyle işte :)


Eğer, Sayın Başbakan Erdoğan döneminde, bugünlerde yapılan Ergenekon davası kapsamında çeteler çökertilip, birçok faili meçhul cinayetler hakkında önemli gelişmeler sağlanıp, kamu vicdanını rahatlatacak adımlar atılırsa, bu demek oluyorki Türkiyede artık herşey eskisi gibi olmayacaktır.

Bu akşamki tv haber bültenlerinde ev sahibi ve kiracı arasındaki kira bedellerinin elden ödeme yöntemlerine ceza uygulanacağı ve kayıtdışı ekonomiyi kayıt altına alma yaptırımlarının olacağı haberini izledik. Çok sevindirici bir haber. Artık ülkemizde kayıt dışı ekonomi konuşulmasın istiyorum. Kayıt dışı ekonomi, kayıt altına alındığında, milli gelirimizin artacağı gibi, herkesin hak ettiği gibi bir yaşam düzeyi oluşacağına inanıyorum.

Bizler Türk halkı olarak, böylesine ekonomik zorluklar içinde, geleceğimizden ümitsiz, endişeli, karamsar yaşamı hak etmiyoruz. Kayıt dışı ekonomi, kayıt altına alındığında kaybettiğimiz değerlerimizi ve ilişkilerimizi belki bulamayabiliriz ama genlerimizdeki dayanışma duygularımızı tazeleyerek ve nüfusümüzün yarıdan çoğu genç ve dinamik potansiyeliyle kısa zamanda gelişmiş ülkeler arasına girebiliriz.
Tek yapılacak iş kayıtlı ekonomiye geçmek!

Kayıtlı ekonomiye geçildiği zaman, insanların ekonomik rahatlamanın ötesinde, yaşamındaki gergin tabloları da yok olacaktır. Rahatlamış olan beyin, güzel düşünmeye başlayacak, ne yapmak istediğini daha iyi karar verebilecek ve güven duyduğu ülkesine daha verimli bir yurttaş olabileceğini görecektir. Artık bundan böyle birey için, ülke yönetiminin hangi siyasi partinin yönettiği değil, nasıl yönetildiği önemli olacaktır..
O halde AKP neden kapatılsın? Atatürk ilkelerinin bekçileri olarak bizler varken, hiçbir güç'ün yıkamayacağı laik ve demokrat yönetim biçiminde varsın AKP iktidarda kalsın. AKP nin kapatılmasıyla ülke dahada istikrarsızlığa gideceğini bilmiyormuyuz?

Klasik kısırdöngülü siyasi tartışmalar önemini yitiriyor.Vatandaş için artık eski yıllarda olduğu gibi ünlü ve şöhretli kişilere "ulaşılamaz" olmayacaktır. O'nu ilgilendiren, sadece ve sadece güven duyduğu ülkesinde çalışmak ve sevdikleriyle huzurlu bir yaşam sürdürmek olacaktır.

Kişi, yaşadığı toplumda, herkes'in, gerek ekonomik, gerekse psikolojik rahatlık içinde olduğunu gördükten sonra mutlu olabilir ancak.

Saygılar

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..