Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '12

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Mutluluk ve Timus Bezi

Mutluluk ve Timus Bezi
 

mutluluk ve kahkaha


Mutluluğun belirtisi gülmektir. Gülmek, bir sağlık ve denge belirtisidir. Kahkaha sırasında yüz, göğüs, karın iç organları ve sindirim sistemindeki kaslar uyarılır. Buna bağlı olarak sindirim hızı ve solunum derinliği artar.
Gülme esnasında kaslar kasılır ve gevşer. Ağrıya tolerans artar. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Güldüğünüzde, otonom sinir sistemini harekete geçirerek, stres hormonlarının seviyesini olumlu yönde değiştirir.
Gülme eylemi sosyal bir olaydır. Gülmek, samimiyet, yakınlık gibi hisleri harekete geçirir. Beyindeki güvensiz duygusu azalır ve benlik saygısı yükselmeye başlar.

Kahkaha atmak timüs bezini harekete geçirir. Bu bez tiroide bezinin altında, göğüs boşluğunda ve soluk borusunun önünde bulunur. Bu bez insanın bağışıklık sisteminin merkezidir. Yani bütün bağışıklık sistemi buradan yönetilir. Timüs bezi ne kadar çok titreşirse kişi o kadar sağlıklı olur ve bağışıklık sistemi sağlam olur. Bu nedenle bağışıklık sistemimizin güçlenmesini istiyorsak, bol, bol kahkaha atalım ve genç, dinç kalalım.

Kahkahalarınız hiç eksik olmasın.

Sizlere kahkaha attıracak bir bir gülmece:

Yaşlı bir adam gazete bayisine gelir. Bayide çalışan genç kıza gülümser ve: “kızım bana bir akşam, bir de sabah verir misin” diye sorunca kız sinirlenir ve “kalbin dayanamaz moruk” diye cevaplar. Adam hayretle bakar.

 

NAHİDE ÇELEBİ

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..