Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Yaşam Koçu Oya Özer

http://blog.milliyet.com.tr/oyaozer

29 Kasım '17

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Mutluluklarınızı “Erken Boşalmayla” Sınırlamayın

 

“İki ara bir dere, erken boşalma derdim, lakin daha da büyüğü derdimi anlamamaktan muzdaribim.” diyerek seansa gelen bir danışanımın en nihayetinde kendine itirafta bulunduğu ve kendine çözüm aradığı yerdeyiz. Hal böyle olunca kendi kendine dertlenmenin bir manası olmadığını ve aslında çözümlerin çok kolay olduğunu ve bunu kendinize dert ederek zaman geçirmek yerine, çözüme bir an önce  kavuşun ve sevdiğinizle mutlu mesut yaşayın, diyerek naçizane mesajı iletmek istedim.

 Herkesin  hikayesinde başrol, cinsellik ve cinsel birlikteliğin haz ve tatmini. Lakin öğrenilen ve üzerimize aldığımız cinsel kimliklerin yükleri bir süre sonra ağırlaşıyor ve ilişkilerde sorun olarak karşımıza çıkıyor. Aslında asıl sorun farkında olmadan zihnimize kodlanmış programlar.

Ah şu bilinçaltı. Nelerle sınırlıyor kendini. “Hadi erkek adamsın, göster amcalara pipini” diyerek küçücük yaşta erk olmanın ağır sorumluluğuyla tanışan, masum çocukların bir süre sonra “erkek adam” hadi bakalım memnun et eşini diyerek omuzlarına aldığı bir başka yükün altında farkında olmadan ezilen erkeğin her durumda “BAŞARILI ERKEK” olabilme mücadelesi, sonunda erken boşalma sorunuyla karşılaşmasına  neden oluyor.  Çünkü sorunlarını  konuşmak ayıp,  hatta acizlik.  Ee böyle olunca nasıl çıkılacak işin işinden. Birkaç kadehle belki sorun çözülür, diyerek kaygılarla daha da sorunun büyüdüğünü fark etmeden, ee tabi kadının isteksizliği de sorunu daha da büyütecek muhtemelen.

 Peki buraya kadar olanı söyledin zaten, peki ya  çözüm nedir diyorsanız. Çözüm sizsiniz. Çözüm bilinçaltınızda erken boşalmaya  neden olan olumsuz düşünce ve duygu kalıplarınız. Çözüm bazen tek seansta sonuca varabildiğimiz, sizinle yaptığımız  bilinçaltı yolcuğunuzdaki dönüşümleriniz. Yapmanız gereken tek şey kaygıyla eşinizden uzaklaşmak yerine bir an önce karar verip bu durumu değiştirmek için adım atmanız. Bu durumu sorun olarak  yaşayıp, hayatı kendinize ve ilişkinize zehir etmek yerine, kendinize ERKEN davranın. Sevdiğinizle  yaşadığınız ilişkilerinize süresiz zamanlar yaratın.

 OYA ÖZER

YAŞAM KOÇU&BİLİNÇALTI DÖNÜŞÜM TERAPİSTİ

 
Toplam blog
: 32
: 159
Kayıt tarihi
: 01.11.14
 
 

YAŞAM KOÇU&BİLİNÇALTI DÖNÜŞÜM TERAPİSTİ1974 İstanbul doğumludur.  Kişisel gelişim  yolculuğu çocu..