Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '13

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Mutsuzluğu mu Mutluluğu mu tetikliyorsunuz?

Mutsuzluğu mu Mutluluğu mu tetikliyorsunuz?
 

kendinizi mutsuzukla vurmayın


Son zamanlarda sık sık mutlulukla ilgili yazılar yazıyorum. Çünkü günümüzün en büyük sıkıntısı bu, giderek mutsuz ve depresif insan sayısı artmakta. Sizi ne mutlu eder, nasıl mutlu olursunuz dediğimde “şu olursa mutlu olurum, bunu yapınca mutlu olurum” gibi cevaplar vermektense; “ben zaten mutluyum” diyebilmeyi ve bunu gerçekten de hissedebilmeyi ister miydiniz? İnanın bana bunu diyebilmek çok güzel bir his… :)

Mutlu olma şekillerimiz hep kafamızda yarattığımız kalıplar. Bunları zaman içinde biz belirleriz, öğreniriz. Böylelikle mutluluğu uzakta, dışımızda bir yere koymuş oluruz. Mutlu olmam o olayın gerçekleşmesine, o kişinin hayatıma girmesine ya da hayatımdan çıkmasına bağlıysa bu, şu anda mutsuz olduğum anlamına gelir.

Evet, bakalım gün içinde yaptığınız davranışlarla, alışkanlıklarla mutlu olmayı mı yoksa mutsuz olmayı mı tetikliyorsunuz?

Hangi tür müzikler dinliyorsunuz, şarkı sözleri neler diyor? Şarkı sözlerinde neşe, mutluluk mu var yoksa acı, hasret, ihanet, öfke mi? Müziğin ritmi içinizde heyecan, motivasyon, hareket mi yaratıyor; yoksa durağanlık, sabitlik, eylemsizlik ya da taşkınlık hissi mi veriyor?

Ne tip yemekler yiyorsunuz? Enerjinizi çalan, bedeninizi yoran, ölü gıdalar mı; yoksa enerji veren, doğal, canlı gıdalar mı?

Günde kaç saat televizyon seyrediyorsunuz? Hangi programları seyrediyorsunuz, hangi dizileri takip ediyorsunuz? Gün boyu % 80’i olumsuz içerikli haberleri, dram dizilerini mi takip ediyorsunuz ya da gereksiz ihtiyaçlar yaratıp satış yapmak isteyen reklam programlarına mı takılıyorsunuz? Gün boyu televizyonunuz siz seyretmeseniz bile açık mı?

Kimlerle arkadaşlık ediyorsunuz? Sürekli şikâyet eden, halinden mutlu olmayıp ama söylenmekten başka bir şey yapmayanlarla mı?

Ne tip kıyafetler giyiyorsunuz? “Nasıl olsa evdeyim” diyerek her gün aynı kıyafeti, bir önceki gün yüklediğiniz olumsuz enerjiyle yine üstünüze mi geçiriyorsunuz?

Gün içinde nelere sahip olduğunuzdan çok, nelere sahip olmadığınızla mı meşgulsünüz?

Yazacak daha pek çok şey var ama şimdilik bu kadar... :) Siz bugün ne yapmanın size iyi geleceğini anladınız. Bugün kendinizi mutlu olmak için mi, mutsuz olmak için mi tetikleyeceksiniz? Tabi ki mutlu olmak için! :)

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu 

www.farketuyguladegis.com

www.arzubiyiklioglu.com

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..