Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '13

 
Kategori
Futbol
 

Muz hareketi tamamen bir özentidir ırkçılık falan değil...

Muz hareketi tamamen bir özentidir ırkçılık falan değil...
 

Hz. Bilal zenciydi tıpkı Drogba gibi, tıpkı Sow gibi... Hz. Bilal (Bilal-i Habeşi) İslamiyeti kabul eden ilk 7 müslümandan biridir. Ayrıca ezanı ilk okuyan müezzin olması hasebiyle Müslüman aleminin nezdinde son derece saygı duyulan bir sahabedir. Aynı zamanda Hz. Bilal müslüman olmadan önce köleydi ve Hz. Ebubekir onu köle olarak alarak azat etmiştir. Ardından İslamiyetle birlikte Hz. Muhammed köleliği yasaklamış ve bütün insanların aynı olduğunu söyleyerek islamiyetle birlikte köleliği ve ırkçılığı bitirmiştir. O gün bugündür, müslümanlar ve zenciler bir arada yaşamış ve münferit olayların dışında herhangi bir ırkçılık olayı yaşanmamıştır.
 
Hz. Bilal zenciydi dünyanın neredeyse yarısı bugün zenci. Her konuda Avrupalılara özenen Türk taraftar grupları Avrupalıların taklitlerini yapmaya devam ediyorlar. Bizim ülkemizde daha önce bu tarzda muz göstererek yapılan birk ırkçılığa şahit olmadık. Zaman zaman sinirle insanların birbirine 'şişko' demesine benzer bir şekilde 'pis zenci' vs. gibi küfürle yapılan aşağılamalara çok kez tanık olmuşuzdur. Ancak ilk defa Fenerbahçe-Galatasaray maçında daha önce genellikle İspanya liginde Eto'ya yapılan muz hareketi bizde de gerçekleşti. Her zaman taklit etmeyi seven bazı taraftar grupları bu olayı da taklit ederek bu tarzda bir görüntüye sahneye koydular.
 
Muz hareketi yapılacak dünyada son insandır Drogba. Azcık onu araştırırsanız dünyada ve özellikle Afrika kıtasında kendisine duyulan saygıyı ölçebilirsiniz. Geldiği günden bu yana ilerleyen yaşına rağmen gerek kondisyonu, oyun stili, çabukluğu, tekniği olsun tüm Türk oyunculara örnek olacak niteliktedir. Kendisine yakışan bir üslupla konuyu kapatmıştır. Bu üslübundan dolayı kendisini kutlamak gerekir.
 
Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti tarihine baktığınız zaman zaten bu tarz bir olayın yaşanmadığını yıllarca zenciler ve beyazların, müslümanlarla hıristiyanların bir arada barış ve huzur içerisinde yaşadığını görürsünüz. Yani uzun lafın kısası Müslümanlıkla ırkçılık birlikte kullanılacak kelimeler değildir.

 
Toplam blog
: 2
: 202
Kayıt tarihi
: 08.12.12
 
 

1999 yılından bu yana gazetecilik yapıyorum. Bu süre zarfında çeşitli gazete, dergi, televizyon v..