Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Müzayedeler krize rağmen ilgi görüyor!

Müzayedeler krize rağmen ilgi görüyor!
 

Resim: Kayıklar T.Ü.Y.B. Bülent Göncü


Son yıllarda sayıları artan müzayede firmaları, global krizden önemli ölçüde etkilenen sanat dünyasına hatırı sayılır bir canlılık getiriyor. Sanat dünyasında alımları ile dikkat çeken ünlü koleksiyonerler hem yurtiçi, hem de yurtdışında isim yapmış sanatçıların eserlerine müzayede salonlarının cazibeli rekabet koşullarında sahip olmanın hazzını yaşıyorlar. Bu müzayedelerde klasik eserlerden çağdaş soyutlara kadar çok farklı nitelikte eserlerin yer alması, koleksiyonerlere önemli fırsatlar sunuyor.

Bu müzayede firmalarından MüzayeDE, 8 Kasım 2008 Cumartesi günü Nişantaşı’nda Sofa Oteli toplantı salonunda düzenleyeceği ‘’Tablo ve Sanat Eserleri’’ müzayedesi ile 200’den fazla eseri potansiyel alıcılarla buluşturacak.

Yalçın Denizyılmaz yönetiminde yapılacak müzayede kapsamında yer alan eserler arasında öne çıkan sanatçılar şunlardır:

Avni Arbaş, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Burhan Doğançay, Bülent Göncü, Burhan Uygur, Cihat Burak, Cevat Dereli, Devrim Erbil, Eren Eyüboğlu, Ergin İnan, Fikret Mualla, Hakkı Anlı, Hikmet Onat, Halife Abdülmecit, İsmail Acar, Komet, Leyla Gamsız, Mustafa Ayaz, Mustafa Horosan, Nedim Günsür, Necdet Kalay, Naci Kalmıkoğlu ve İbrahim Balaban.

Global krizin olumsuz etkilemesine rağmen kalıcı değerleri temsil eden sanat eserlerini uygun fiyatlara koleksiyonlarına katmak için sanatseverler, müzayede salonlarını doldurmaya devam ediyorlar.

 
Toplam blog
: 137
: 1054
Kayıt tarihi
: 05.01.07
 
 

1951 İstanbul doğumluyum. Bireysel ve Kurumsal Gelişim Danışmanlığı, Moda Tasarımı ve Marka Danışman..