Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Müziği görselleştirmek ve Cem Karaca

Müziği görselleştirmek ve Cem Karaca
 

Şu an Ağır Roman'ı dinliyorum. Cem Karaca...Cem baba... Önemi yok aslında şu an bunun. Vurgulamak istediğim. Herhangi bir melodi ve gözünüzün önüne gelen görüntü. Hayaliniz ve ya gördüğünüz bir sahne. Hızlı bir şekilde o görüntüyü tamamlayan hazırlanmış düşleriniz.

Aldığım ilk görüntü :

Eski bir sokak.Arnavut kaldırımlı olanlardan. Karşılıklı binaların arasında yıkanmış çamaşırların asılı olduğu.Gençlerin arabesk yürekli , acı hatıralı ve bakışlarıyla haykırışı gösterdiği. Sessiz sedasız bir gürültüdür aslında.(Bu bizim aklımızda aslında olan ve anımsanan görüntü.)

Tamamlanan ikinci Görüntü : (Fotoğrafa hareket eklenir ister istemez )

Esas oğlan / Esas kız yürür yolda. Her adımda inleyen bir yol vardır. Dostlar izler. Çok güçlü olan mahalle kavramıyla , ilgi üzgün bir şekilde esas karakterimize gelir ( öncelikle sen , ya da o ) . Bir aşk vardır kesinlikle bu görüntüde . Ama yıkıntılı bir düşüş. Bir düşü yaşar aslında. İsyankar ya da vurucu sözcükler yoktur. Sadece gözler, mimik ve jestler. Birazda raconu vardır aşık olmanın... Maksat muhabbet olsun diye sevmemiştir ya.

Son görüntü : Bir idamdır kurulan bu hayale....

İşte Kısa bir şekilde yazılası olan aklımdakileri. Lakin bir düşüncedir gider aklımda . Ses , emin olamasamda yüksek bir oranla vurgulamaktayım ses faktörü.

Düşüşlüyorumda "bir gün belki hayattan. " maziye karışıp..." " işçisin sen işçi kal..." ıslak ıslak..."
İşte anımsıyorum seni Cem Baba ölüm zamanlarınıda... Barış Rock 'da düşüş sahneni ve kalkıp;
"şapkamı kim aldı ?" deyişin ve dumanlı bir özlemle bütün şapkaların sana yağışını....

Hep anımsatır oldun her şarkında. Islak ıslak bakıyoruz üstad. Hayalin görselliğini yerleştirdik bir fotoğraf gibi şarkılarına. Bu satırlarda onlardan bir kaçı.

Sessizce kal , sessizce kaldık..

 
Toplam blog
: 10
: 403
Kayıt tarihi
: 04.09.07
 
 

Bazen inanmıyorum ruhumun gerçekliğinin bu bedende acı çekmeden yaşadığına. Bilinenlerin sığınmasınd..