Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '14

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Müzik evrenselliğine doğru

Başka bir biçimde,

Tadı aynı değil,

Değişkenlik süreci doğal,

Eski plaklar nerede? Eski kasetler nerede ? HHHHhhani o merakla beklenen albümler;

Müzik ile dünya değiştirilecekti, hani ?

Müzikte eskiyi aradığımız doğru, internet hayatımıza girdiğinden beri müzik üretimi de değişkenlik gösterir oldu. Eski doğal yapısının yerine daha kolay üretilebilir bir alan yarattı kendine.

Yeni programlar ile artık herkes, şarkı söyler oldu .

Albümlerini kendi evinde yapan müzisyenler ile doldu .

Kötü mü oldu ? Hayır, sadece değişkenlik gösterdi şu andan sonra olacaklara bakalım nasıl bir ‘’seyirci rolü ‘’üstleneceğiz ;yaşamın her anı müzik ve seslerle dolu, çağımız bilgisi sınırsız denebilecek seviyeye ulaştı, tencere kapakları ile boya kutularıyla konser verenlerimiz var.

Aslında beklenen daha iyi sanat eserleri üretilebilmesi, daha iyi projelerin olabilmesi ,biz buna döneminin en iyileri diyoruz, belli bir kıyaslama yapmak yanlış aslında, o dönemde böyle üretildi bu dönemde böyle, ama müzik ile açığa çıkan neler var neler.

Meditasyon ve uzak şark’ta her bir notanın rengi olduğu ve bunun üzerine bilimsel çalışmalarda yapıldığı bilinir, notanın nefs’in katmanları olduğu da söylenir, İnsanlar müzik ile şifahaneler yarattı, azılı mahkumlara bile çeşitli  şifa müzikleri dinletilerek psikolojileri düzeltildi, Sanat ve müzik sayesinde suç oranları ciddi sayıda düşüş gösterdi, düşmanlarını ve teröristleri ses frekansları gönderen teknolojik cihazlar ile mağaralarından çıkardı (heavy metalin dinlenebilir, olmadığı anlar da oldu !) .

Hem askeri alanda olsun hem tüketim sektöründe başarılı sonuçlar elde edildi, Alışveriş daha hızlı satılabilir, daha hızlı alınabilir oldu, Sevgililerin, şarkıları söylendi hayatlarına dair bir iz bir anı kaldı, aslında insanlar müzik ile etkisi altına alıp kendi istediği hale bile getirir oldular yaşamı, ister dünyayı güzelleştirmek adına olsun isterse düşmanını alt etmek olsun, hep kullanıldı .

‘’Eğitimde 5 temel alanın ‘’olması zorunlu kılınmış otoritelerce

Matematik, Felsefe, Mantık, Beden Eğitimi ve Müzik. Bu kadar evrenselliğe giden bu yolda bu eğitimlerin eksik olabilmesi artık düşünülemez. Her bireyin en az bir ek dil bilmesi kadar bir sanat dalı ile uğraşması bir enstrüman çalması zorunlu, bazı eğitim sistemlerinde.

Kişi daha açık düşünür, daha hızlı karar mekanizmasına sahip olabilir. Yapılan besteler, yazılan sözler, kurulan gruplar bu dönemlerin ek eğiticileri olarak görülebilir .

Sonuca bağlamak gerekirse. Evrenselliğe olan bu yolda eğitim süreci ile başlayıp kaynaklarımızı doğru kullanmak ve bu değişkenlik sürecini kavrayıp üretim ve sunuş sürecini toplumların insanlarına göre şekillendirmek gerekir .

Hepinize Müzik ve Sanat dolu yarınlar diliyorum

Bir kahve sohpeti ile daha fazla müzik diyenler .

www.tayfunlubeten.blogspot.com

facebook.com/tayfunlubeten

tayfunlubeten@hotmail.comadresleri  ile bana ulaşabilirler

Tayfun Lübeten 

 
Toplam blog
: 46
: 193
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1982 yılı İstanbul doğumluyum. ilk öğrenimi'mi İstanbul'da tamamladım. 2008 yılında Yıldız Teknik..