Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '16

 
Kategori
Yazılım
 

Müzik yapma Programları

Müzik yapma Programları
 

Müzik yapmak isteyenler için bir kaç profesyonel programı sizler için bu yazımızda anlatıyoruz. Geçmişteki müzik aleti çalarak müzik yapma mecburiyeti, son yıllarda giderek değişiklik gösterdi. Elektronik müziğin popüler hale geldiği günümüzde, müzik terimlerine aşina olmak, bilgisayardan biraz anlamak, ve müzik kulağına sahip olmak müzik yapmak için yeterli olabiliyor. İşinize yarayabilecek birkaç dijital müzik yapma programları..

Cubase 7.5.20

dijital müzik programları 4 (600 x 375)

Bilgisayar üzerinde müzik yapmamıza yarayan, Cubase programı bir kısmı ücretli, bir kısmı da ücretsiz olarak müzik yapmanız için imkan sunuyor. Cubase programı, her türlü creative formda, mix, kayıt, edit ve müzik yapabilmeniz için kullanacağınız tek yazılım diyebiliriz.

Cubase programı bir kısmının ücretli müzik yapması olumsuz bir durum olsa da; program üst düzey de kaliteye sebep olduğundan dolayı ücretli olduğu söyleniyor. İstediğiniz müziği yapabilmeniz için gereken tüm araçları barındıran uygulama, yeni başlayanlar için öğrenmesi biraz zor olabilir. Öğrendikten sonra ancak size pratik bir şekilde kullanma imkanı tanıyacak bir arayüze sahip.

Elinizde gereken plug-inler varsa onları da ekleyebiliyorsunuz. Cubase yazılımı, tüm ritim düzenleme araçları ile tempo araçlarını da içerisinde bulunduruyor. Hazırladığınız müziklere vokaller eklemek isterseniz, vokalleri müzikle harmonize edebiliyorsunuz, böylece gerçek bir parça elde edebilirsiniz.

Programın deneme sürümünü kullanmanız ne yazık ki mümkün değil, kurulum sırasında direkt olarak lisans kodu istiyor çünkü, bu nedenle satın alınması gerekiyor.

PreSonus Studio One Pro

müzik yapma programları1jpg (600 x 368)

Bir nevi müzikten müzik üretme programı, Presonus Studio One yazılımı sayesinde, yeni ve farklı müzikler oluşturabilirsiniz. Seslerden de farklı sesler üretebiliyorsunuz. Pro Studio One, Windows’ un birçok işletim sisteminden alınan ses kaydından, sıralanmış MIDI’ den de yeni bir müzik oluşturup, üreten bir uygulama olarak bilinmektedir. Profesyonel özellikler bakımından zengin bir program olan Presonus, daha fazla ses hakimiyeti sağlar.

Sürükle-bırak, canlı kodlama, MIDI haritalama, eklenti yönetimi ve Presonus donanımı sayesinde; otomatik yapılanma, iyi ses kalitesi ve sınırsız iz gibi bir kaç özellik ile kendi projenizi oluşturabilirsiniz. Studio One Producer, plug-in desteği daha birçok profesyonel özelliğe de sahiptir. Presonus ses kartlarıyla, otomatik konfigürasyon, yüksek ses kalitesi, sınırsız kanal imkanı ile kullanışlı başlangıç ekranına sahip Presonus Studio One yazılımının kaliteli özelliklerindendir.

Kullanışlı seçenek çeşitlerine ve  önizleme oynatıcısı sayesinde  içeriğe göz atma imkanı da sunmakta.

FL Studio Programı 10.0.9

dijital müzik programları 3 (600 x 339)

FL Studio programı, ses kayıtları yapıp bunları düzenlemek isteyenlerin kullanılabilecek en kapsamlı yazılımlardan biridir. Kapsamlı stüdyo işlemlerini bilgisayarınıza taşıyan program ile ses kaydı yapabilir, kayıtları pek çok araçla düzenleyebilirsiniz ve müzik mixleri yapabilirsiniz. FL Studio, canlı kayıt desteği ile sanal olarak her enstrümanı çalmanızı sağlar.

Program birden çok kanaldan ses kaydını destekler ve ses editörü sayesinde düzenleme için gerekli işlemleri programdan ayrılmadan yapmanızı sağlar. Program MP3, WAV, OGG, WavPack, AIFF ile REX ses formatlarını destekler. Müzik listelerinizi yönetmek için de FL Studio Programı‘ nı kullanabilirsiniz. DJ’ ler için geçiş efektleri, video oynatma desteği ve otomatik mix özellikleri de bu programın içerisinde bulunuyor. Programın arayüzü, eklentiler ile geliştirilebilir. Yazılımda ayrıca, kişiselleştirme seçenekleri de bulunmaktadır.

Adobe Audition CC Programı

müzik yapma programları3jpg (600 x 343)

Adobe Audition CC yazılımının araç seti sayesinde; ses içeriklerini düzenleyip kaydedebilir ve oluşturabilirsiniz. Araç seti;  spektral görüntüleme, dalga biçimi ve çoklu parça özelliklerini içerir. Audition, güçlü ses düzenleme programı, video ve ses oluşturma için iş akışlarını hızlandırmak, ses kalitesinde yüksek standartları sağlamak için tasarlanmıştır.

50' den fazla ses efekti ile DSP aracı, ses iyileştirme araçları sunar.

Program ayrıca video için ses işleme, ses kaldırıcı, gelişmiş ses tasarımı, önizleme düzenleyicisine de sahiptir. 64 bit için uygun olarak çalışan program; Spectral Pan ve Phase görünümlerine de sahiptir.

Link:http://help724.com/

Kaynak : http://help724.com/muzik-yapma-programlari/

 
Toplam blog
: 14
: 1974
Kayıt tarihi
: 26.03.16
 
 

Bilişim sektöründe çalışmalarda bulunan bilgi paylaşımını seven ve internet yayıncılık alanında h..