Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '20

 
Kategori
Müzik
 

Müzikle Dolu Bir Hafta

Antalya’da müzik dolu bir hafta

Antalya’da hemen her gün, sanat adına, müzik adına birden çok seçenekli etkinlikler var.

Hem salon sayısı hem de etkinlik oluşturan kişi ve kurumlar arttı. Zaman sorunu olmayan sanatseverler için zengin bir menüsü var artık Antalya’nın.

Koşullarım gereği iki kurumu; Antdob ve Adso’yu takip etmeye çalışıyorum. Bazen farklı tercihlerim de oluyor tabii ki.

Bu hafta dört etkinlik birden denk düştü. Önce Tan Sağtürk Akademi’de Antalya Opera Bale Sanatları ve Sevenleri Derneği’nin düzenlediği, Antetra Ensemble "Nefesli Quartet Eserleri" konserini dinledik. Facebook sayfamda paylaştığım fotoğrafların altına, “Neler çalındı?” sorusu gelmeseydi değinmeyeceğim bir konserdi bu aslında.

Diyebilirim ki, son yıllarda anımsadığım en kötü konserdi benim için. Solist sanatçılarımız değildi sorun. Onlar işlerini başarıyla yaptılar. Küçücük salondaki bu konserde yanıma düşen iki “sanatçı” idi konser ortamını kötüleştiren.  İki yarıda da homurtularından, cep telefonu muhabbetlerinden, bölüm aralarıdaki “bravo”, “bravissimo” nidalarından konser açıklamalarını anlamak mümkün olmadı. Hatta bir ara sahnedeki arkadaşlarına ismiyle bağırınca, “ne bağırıyorsun?” tepkisi aldılar. Görüldüğü üzere, “neler çalındı?”ya verecek yanıtım olmadı, müzik adına. Bu olumsuzluklara rağmen konsantrasyonlarını bozmayan değerli Antetra Ensemble üyelerine teşekkür ederim.

***

Bir sonraki akşam, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde Agora Gençlik Senfoni Orkestrası’nın “Viyana’da Osmanlı İzleri” temalı konserini dinledik. Şef Murat Ömür Tuncer, Solist/piyanist Buğra Yüksel’di. Güç koşullarda bir araya gelen genç müzisyenlerden oluşan bu topluluk, azimli ve ısrarlı çabalarıyla belli bir düzeye yükselttiler müzikalitelerini. Şef Murat Ömür Tuncer, konser boyunca, çalınan eserlerle ilgili açıklamalar yaptı. Sadece W.A.Mozart 12. Piyano Konçertosu’nun açıklamalarını Buğra Yüksel üstlenmişti.

AGO konseri W.A.Mozart “Saraydan Kız Kaçırma Operası Uvertürü ile başladı. Sonra yine Mozart eseri, 12. Piyano Konçertosu seslendirildi.  Aradan sonra orkestra, Nevit Kodallı “Telli Turna Süiti” ve J.Haydn “63. No.lu Senfonisi (Hürrem)” adlı yaratıları çaldı. Bu konserden de hem genç müzisyenler hem de sanatseverler mutlu ayrıldılar.

***

Haftalık olağan konseri akşamında yine AKM Aspendos Salonu’nda yerimizi aldık. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nı Şef Atonio Pirolli yönetti ve ilk bölümde Piyanist Raul da Costa’ya , F.Chopin 1. Piyano Konçertosu’nda eşlik ettiler.  Aradan sonra da L.van Beethoven 5. Senfonisi seslendirildi.  Hem solist hem de orkestramız mükemmel bir müzik akşamı yaşattılar müzikseverlere.

Bir detayın altını çizmeden geçemem. Zaman zaman hem solistlere hem de şeflere çiçek sunumlarında bir nezaket sorunu yaşanıyor. Çiçeği sunmak için gelen sanatçı/görevli, adeta çiçeği atıp kaçıyorlar sanatçıların üstüne! Umarım zarafet, niteliğine kavuşur.

***

Son olarak da Kauçuk Hotel’de gerçekleşen Re22 Salonu’ndaki, Konak Konserleri serisinin, Likya Ensemble “Barok Akşamı”nda dinledik kaliteli müziği.

Demet Emen(keman), Nigina Kamilova Skovdahl(keman), Batu Tulumcu(fagot) ve Seda Aslanoğlu(Çello)dan oluşan dörtlü, H.Purcell, J.S.Bach, J.Pachelbel, A.Vivaldi, G.F.Handel ve G.W.Gluck eserleri seslendirdiler.

Önümüzdeki Cuma ve pazartesi günleri için iki önemli konserin duyurusunu da yapayım:

28 Şubat Cuma akşamı AKM Aspendos Salonu, Devlet Sanatçısı, Piyanist Gülsin Onay’ı ağırlayacak.

02 Mart Pazartesi akşamı Tan Sağtürk Akademi, içinde iyi kemancı Can Özhan’nda bulunduğu Antetra Ensemble’ı  konuk edecek. Dinletiyi, Opera Bale Sanatları ve Sevenleri ve Sevenleri Derneği düzenliyor.

Konser albümleri:

  • Antetra Ensemble: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157993084378584&set=pcb.10157993110078584&type=1&theater
  • Ago Konseri: https://www.facebook.com/h.huseyindulun/media_set?set=a.10157994631293584&type=3
  • Konak Konseri:https://www.facebook.com/h.huseyindulun/media_set?set=a.10158003224028584&type=3
  • Adso :https://www.facebook.com/h.huseyindulun/media_set?set=a.10158003154663584&type=3

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..