Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '12

 
Kategori
Eğitim
 

My robot - Cimicim hayatımıza girdi…

My robot - Cimicim hayatımıza girdi…
 

Sonbaharın; güzel bir Eylül gününde şirin bir mekânda bir araya gelmemizin nedeni; bir hayalin bir düşün gerçeğe dönüşmesi…

Çocuklarımız bizim geleceğimiz, yarınlarımız, çok değerli varlıklarımız.

Bir çocuk küçükken suçlanırsa ilerde suçlamayı, eleştirilirse, eleştirmeyi, sevgi ve güven ortamında yetiştirilirse aynı duyguları, düşünceleri etrafına yaymayı öğrenir. Bunun üzerine söylenmiş çok güzel atasözlerimiz vardır. “Ağaç yaşken eğilir.” “ Kişi 7 sinde ne ise 70 inde de odur.”

Çocuğun küçük yaşlardan itibaren bazı alışkanlıklar kazanması, içinde var olan yaratıcılığını ortaya çıkarması ancak kendisine sunulan imkânlar doğrultusunda olabilir.

Şu anda yetişkin olan herkes için söylüyorum. Hepimiz bir zamanlar çocukluk dönemini geçirdik ve hepimizin içinde bir çocuk halen saklı.

İçimizdeki çocuk bazen mutlu, bazen mutsuz, bazen kendisiyle barışık bazen dargın…

Dünya Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Derneği; sosyal sorumluk çerçevesinde son derece insani ve yardıma dayanan bir yürekle yola çıktı. Bu bağlamda, çocuklarımıza bir nebze de olsun gerek jimnastiği sevdirerek oyun haline getirip bedenen esnek ve katılımcı olmalarına neden olacak. Gerekse my robotla yaratıcılıklarını uzman ekiple artırırken hayal dünyalarını robotlarla dile getireceklerdir.

Dünya Yaşlılık Derneği Başkanı Umut Çınar yaptığı açıklamada “ Derneğin açılışını kutlayarak, kardeş dernekler olarak bundan sonra birlikte hareket edecek ve ortak projelerle yan yana geleceğiz” dedi.

Yeni derneğin çalışmalarını biraz daha açarsak; çocuklarımızın, gençlerimizin; Psikomotor (Dikkat, Kuvvet, Denge, Eşgüdüm, esneklik) gelişimlerine katkıda bulunmak, küçük ve büyük kas gelişimlerini sağlamak, yaratıcılıklarını artırmak, böylece çocuklarımızın mutlu, kendine güvenen, sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmaktır.

Ve sloganları;  ruhen, bedenen sağlıklı nesiller yetişsin, daha yaşanabilir bir toplum olma yolunda öncü olalım. Diyorlar.

DÜÇGEDER Başkanı Buket Ural, bakın dernekle ilgili olarak neler söyledi “ Tabi dernek olarak öncelikle amacımız “tek yürek” olmak, bunun yanı sıra süratli ve emin adımlarla ilerlemek... Derneğimize bağlı bir eğitim merkezimiz var. Burada my robot ve cimicim eğitimleri dernek üyelerinin çocuklarına ücretsiz verilecektir. Ayrıca; kimsesiz ve engelli çocuklarımız da kontenjan kapsamında bu hizmetten ücretsiz faydalanacaklardır.

Bizler, çocuklarımızın gelişimi ve eğitimini dikkate alırken,  bu anlamda özel desteğe ve ilgiye ihtiyaç duyan küçüklerimizin, toplum içerisinde kabul görerek, daha rahat yaşamaları ve eğitim görebilmeleri için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Bunun en önemli adımını Denizli’de kurmayı hedeflediğimiz tesis ile zihinsel engelli çocuklara yaşanabilir bir ortam sunarak atmayı planlamaktayız. Bu tesis içerisinde özel eğitimli bir ekiple öncelikle sevgi dolu, huzurlu bir yaşam alanı yaratmayı arzulamaktayız. Yine sistem içine dâhil edilecek özel programlarla, bu çocuklarımızın gelişimlerine özel, birtesis sunabilmeyi arzu etmekteyiz. Dernek olarak Denizli’den başlayarak tüm Türkiye’ye yayılan bir hareket olmasını diliyoruz” diyerek coşkusunu, sevincini dile getirdi.

Henüz yeni ve taze bir kan Dünya Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Derneği, heyecanlarını, coşkularını kutluyor, çocuklarımıza, gençlerimize yeni bir ufuk açması dileklerimizle başarılar diliyoruz.

e-mail:belginturan@gmail.com

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..