Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '06

 
Kategori
Bilgisayar
 

MYSQL için JDBC sürücüsü yükleme (Connector/J)

MYSQL için JDBC sürücüsü yükleme (Connector/J)
 

Java programlama dili ile değişik veritabanı sistemlerine bağlantı kurmak mümkün. Fakat her veritabanı yönetim sistemi farklı bağlantı metodları kullandığı için Java'nın kullanılacak veritabanı sistemine ait sürücü bilgisine sahip olması gerekiyor.

MS SQL Server, Oracle, MYSQL bunlar en popüler veritabanı sistemlerinden. Herbiri için veritabanı sahibi firmanın veya toplulugun gelistirdigi sürücüler sisteme tanıtılmalı.

Bu yazıda MY SQL için JDBC driver nasıl yüklenir kısaca bahsedeceğim.

www.mysql.com/products/connector/j/ sitesinden gerekli sürücüyü sisteminize indirdikten sonra, bu sürücüyü kullanmak icin 2 metod izlemeniz mümkün.

1- Klasör içindeki jar dosyasını \Java\jre1.5.0_04\lib ve \Java\jdk1.5.0_04\jre\lib içine atın. Bu klasörlerin Classpath ayarları Bilgisayarım>Özellikler>Gelişmiş>Ortam Değişkenleri kısmından zaten daha önce yapılmış ise artık sürücünüz kullanılabilir hale gelecek.

2- İndirdiğiniz JDBC driverın oldugu klasörün Ortam değişkenlerinden CLASSPATH ayarını yaparak bu veritabanı köprüsünü kullanılabilir hale getirirsiniz.

Class.forName("com.mysql.jdbc.Driver").newInstance(); satırının çalışmasıyla Java Driver Managerı kullanarak varolan veritabanı sürücüsünün bir kopyasını alacaktır ve sürücüyü yükleyecektir. Artık bu sürücü ile çalışma yapabileceksiniz.

 
Toplam blog
: 6
: 798
Kayıt tarihi
: 29.07.06
 
 

1982 doğumluyum. Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum. 5 senelik Eskişehir öyküsün..