Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '08

 
Kategori
Güncel
 

N'aber liberal kardeş!

N'aber liberal kardeş!
 

"Emek en yüce değerdir"Uzun süre iktidara kredi diya basının görmediği,küçülttüğü ...


İktidarın Deniz Feneri yolsuzluğu ile ilgili yayınlardan sonra başbakanın Doğan gurubu gazetelerine açtığı savaş ortada. İftar yemeğinde yaptığı boykot çağrısı Türkiye tarihinde kara bir leke olarak yerini alacaktır!

Aydın Doğan’ın geri adım atmayacağını beyan eden açıklamalarının basında yer almasından sonra işi boykot çağrısına kadar vardıran iktidar demokrasimizin eksiklerine rağmen kör topalda olsa var olduğundan bi haber.

Yıllardır medya iktidara gerekli desteği sonuna kadar verdi, o zaman ses yoktu. Haber yapınca vazo çatladı! İktidar basın özgürlüğünden biat eden basını anlıyor!

Bu gidişten, durumdan birkaç sonuç çıkarabiliriz;

* Başbakanı çevresindeki yağdanlık takımı yanlış yönlendiriyor.

* Başbakan oruç etkisi ile kendini İran, Sudiarabistan, veya Suriye’de sanıyor.

* Onca patırtıya rağmen hala doğru dürüst söz konusu yolsuzlukların üzerine gidebilecek yürekli savcıların olmadığını düşünüyor.

* Halkın balık hafızalı olduğuna yürekten inanıyor.

* Taraf olmayan basının susturulması zamanının geldiğine inanıyor.

* Basını fetih edilecek son kale olarak görüyor.

* İktidar sarhoşluğu ile ne yaptığını bilmiyor.

* Cilası döküldü, vuruşarak çekilmek istiyor…

Elbette çıkarabileceğimiz sonuçları çoğaltabiliriz. Yaşananlar AKP’nin “kendine demokrat” olduğunun büyük fotoğrafıdır. Artık AKP’nin demokrasi anlayışına biat eden liberal solcular dahil, AKP iktidarı ile AB rüyası görenler tatlı rüyalarından geçte olsa uyanıyorlar. N'aber liboş kardeş demezsem içimde ukde kalır.

İktidarın demokrasiye bakışının, anlayışının yanlış olduğunun iyice gün yüzüne çıkmasını sağlayan Deniz Feneri yolsuzluğu umarım Türkiye’de kamuoyunun kafasında soru işareti bırakmayacak şekilde hukukun terazisine bırakılır. Yoksa Almanya’da bağımsız Alman yargısı tarafından mahkum edilen “din hortumcuları”, Türkiye’deki siyasi uzantıları ile halkın vicdanlarında çoktan mahkum oldular.İşte tam bu noktada gazete boykotu çağrısının nedeni daha anlaşılır oluyor.

Son söz; iktidar olmanın yarattığı körlük AKP’nin tamda Musa Kart’ın ünlü karikatüründe olduğu gibi ipe dolaşma fotoğrafı veriyor. Sanatçılara, basına haber yaptı, yazdı diye efelenmek iktidar açısından kendini zehirlemekten başka sonuç çıkarmaz uzun vadede. Üstelik kendini iktidara getiren yola taş döşeyen umut diye halka sunan basına takınılan bu tavır AKP’yi iktidar yapan desteklerin hızla çekilmesine neden olacaktır, oluyorda…

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..