Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '16

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

N'olacak bizim halimiz?

Son günlerde konuştuğum insanlarda iki ruh hali yaygın:

“N’olacak bizim halimiz?” diyen karamsar grup.

“Birlikte çok güzeliz” diyen iyimser grup.

Birlikte çok güzel olduğumuzu düşünenler, geleceğe iyimser bir ruh hali içinde bakan grup. En azından bir süre daha iyi olacağımızı ve giderek her şeyin daha güzel olacağını düşünenler. Bu gruba çok gazla söyleyecek bir şeyim yok...dilerim ki gelecek, kalplerdeki niyetler gibi güzel gelir.   

“Nolacak bizim halimiz”cilerin durumu ise biraz daha farklı. Bu grup, Türkiye’nin geleceğinden endişeli... hatta umudu kesmiş durumda. Kendi geleceklerindense büsbütün kaygı halinde. Bilimum uyku bozuklukları, kaygı halleri, A planı, B planı, C planı... ne kadar plan varsa itinayla yaparak, sonra hepsini birden yeniden bozarak sürekli bir plan yapma halinde. Bu gruba bir kaç tavsiyem olacak, zira stresin fazlası insanı yıpratır. Allah muhafaza sağlık sorunlarına sebep olur. Lütfen elinizdeki anti-depresanları bırakın ve kaygılarınızı derinlere gömüp, geleceğe ertelemek yerine, kontrolü ele alın. Gelecekle ilgili alternatif planlarınızı yaparken, bir yandan da stresle baş etmenize destek olacak için pratik tavsiyeler:

Anti depresan etkisi yapan kolay aktiviteler:      

- Uyku biraz uyku... Minimum 7 saat uyuyun ki, gün içinde salınmış stres hormonları giderilebilsin.

- Uzun yürüyüşler ve başka egzersizler iyi hissettiren hormonların salınmasını sağlar.

- Kahkaha, en doğal ve en ucuz anti-depresandır. Sizi güldüren insanlarla buluşun...  Komik filmler izleyin... Doktorlar kahkahanın ağrıyı azalttığını söylüyor. Öyle ki, kahkahanın bağışıklık sistemini artırdığına dair araştırmalar bile mevcut.

- Dokunmak, kendimizi yeniden güvende hissetmeye başlamamızı sağlar. Sevdiğiniz insanlara dokunun, yetmesin, onlara sıkıca ve her fırsatta sarılın.

- Kendinizi en iyi nasıl sakinleştirebileceğinizi siz biliyorsunuz. Kendinize sakinleştirici ve içinizdeki iyimser tohumları canlandıracak sözler söyleyin ki, kulağınız duysun ve mesajlar beyninize sakinleştirici etki yapsın. 

 
Toplam blog
: 11
: 182
Kayıt tarihi
: 02.11.15
 
 

Talyaa Vardar, merkezi Vancouver'da bulunan uluslararası FLOW Coaching International ve FLOW Lead..