Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '18

 
Kategori
Güncel
 

N'olcek bu Fenerbahçe'nin Hali?..

"Futbol basit bir oyundur, zor olan da budur..."
"Karşı balkonda koca bir "çubuklu" asılı; yenilince asar oradaki çocuklar, galip gelince değil..."

İslam Çupi

Yenilmenin bile bir namusunun olduğu zamanlarda balkona asılan formalar, yenilmenin kepazeliğe dönüşmesiyle artık giyilemez bile oldular.

Bir zamanlar kenar mahalle sokaklarının açıldığı boş arsaların tozlarında koşuşturan yoksul genç ayakları, şimdilerde sahaların çim zeminlerinde nazlı, ya sakatlanırsam endişesiyle sekiyorsa, bir amatör ruhun profesyonelliğin bol kazançlı poker masası hilelerine yenilişin, bir mahalle maçında futbolun F'sinden habersiz formalı, kramponlu tek topun sahibi zengin çocuğunun sırf bunun için kaybetme pahasına santrafora konmasının sonucudur.

Bir zamanlar emeğin kutsallığını düstur edinmiş kale arkası asgari ücretli, vefakar taraftarın şimdilerde giderek lumpenleşmesi, stadların yemekli, viskili localarında bir komprodor azınlığın anlayışında değerin matlaşıp metalaşmasıdır. Aslında Fenerbahçe'nin son on yıllardaki serencamı, etkisizleştirilen "sol kanat" kombinasyonlarının, bir orta saha karmaşasında ayak oyunlarına, "başarı için her yol mubah" anlayışına yenilgisinin tarihidir.

Şimdilerde Avrupa'nın göbeğinde yeleklerle simgeleşen haksızlığa başkaldıran "sarı"nın, Fenerbahçe formasında teslimiyetin rengine dönüşmesini izlemenin dayanılmaz hüznüdür...Değere sırtını dönmüş ağzı sulanan bir kapitalizmin, bir Fransızın gözlük camları ardında bir hesap makinesi sinsiliğinde parlayan bakışlarında, kendi değerlerine sahip çıkamamak yabancılaşmasının yerini bulmasıdır.

Ve alında bu yalnızca Fenerbahçe'nin sorunu da değildir. Ticarileşen tüm yaşamı toplumumuzun, bir takımın uçakla değil, otobüsle dönüşündeki indirgenmeye sıkıştırılmasında çözüm arama çaresizliğidir! "Namusluymuş, namussuz" sıfatlamasında ironik bir çelişkide küçümsenen anlayışı sildiğimiz gündür belki de değerlerimizi sahiplenme yolunda atacağımız ilk adım...

Kuşkusuz yaşananlar bir sistem sorunudur. Gemiler yanalı çok zaman geçmiştir. Gol yememek için kaleyi yok etmek değil, tüm gücümüzle savunmak gerekir!

Yüreklice...


Akın Yazıcı
10 Aralık 2018/İzmit
 

 
Toplam blog
: 190
: 391
Kayıt tarihi
: 07.05.14
 
 

1965 Ankara Üniversitesi Tıp fakültesinden asker hekim olarak mezun oldum. Gülhane Askeri Tıp Aka..