Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '16

 
Kategori
TV Programları
 

N’olur Ayrılalım diyecek miyiz?

N’olur Ayrılalım diyecek miyiz?
 

Alışkanlığa dönüşen durumlardan bıkanlar için farklılık vaatleri bulunmaz nimet. Tabii gerçekten farklılık sunabileni bulmak kaydıyla! Zira ‘Farklıyız’ diyen çok oluyor ama işin içine girildiğinde esasen daha önce karşılaşılanlardan pek farklı olmadığı gerçeği görülüveriyor.

İnsanların karakterinde olduğu gibi dizi dünyasındaki kıyasıya yarışta öne geçmek için çabalayan yeni yapımlarda da durum aynı. Farklılıktan, farksızlık doğuveriyor kısa sürede. Her neyse… Biz yine de farklı olmak iddiasıyla karşımıza çıkanlara olumlu bakış açısıyla yaklaşmakta fayda var diyelim ve ‘Nikâh masası garantili Ulaş devri’ni başlatarak ekrana ‘Modern Telli Baba’yı getirmeyi hedefleyen dizimizin ön değerlendirmesine geçelim. Bakalım ‘‘N’olur Ayrılalım’’ diyecek miyiz?

 

FARKINI, KONUSUYLA ORTAYA KOYMA HEDEFİ

Vicdan, mantık ve kalp üçlemesiyle şahane bir gidişat yaratarak ekranda yerini alıp yayından kalkacağı söylentilerine karşı restini çeken ‘Şahane Damat’ın ardından, Osman Sınav'dan bir güzel iş daha geliyor. Üstelik farklılık yaşatma iddiasıyla yaz aylarını renklendirecek ‘‘N’olur Ayrılalım’’ın kışa taşınma ihtimali de yabana atılacak gibi değil.

Bir süredir tanıtımları dönen ve az lafla çok şey anlatarak merak uyandıran dizi ufkunu genişletip bize bu farklılığı nasıl yaşatacak peki?

Yönetmenliğini Yusuf Ömer Sınav’ın üstlendiği dizinin birincil özelliği, ‘Ne olur ayrılmayalım’ diyenlere karşı bir duruş sergilemesi! Şimdiye dek çoğunlukla kendilerini bırakmak isteyen erkeklere yapışan, onlardan ayrılmamak için ellerinden gelen entrikacılığı sergileyen hatun kişileri izleyip durduk. Adam başkasını sevdiğini söylese, hatta nişanlansa veya evlense bile sülük gibi yapışan kadınların yüzsüzlüğünde yol alan bu yapımlardan gına geldi. İşte bu noktada Ayşe Ferda Eryılmaz-Nehir Erdem ikilisinin senaryosuyla hayat bulan ve şimdiye dek alıştıklarımızın ötesinde bir ilişki mantığı sergilemeye soyunan ‘‘N’olur Ayrılalım’’ çıkageldi. Umulmadık gelişmeler sergilerken dizi tadımıza ne gibi farklılıklar getireceğini hep birlikte göreceğiz.

Şimdilik bu konuda yapabileceğimiz en net saptama; Öyküsünün temelinde yine kadın erkek ilişkisine yer veren romantik komedi türündeki diziyi farklı kılanın, tanıtımlardan da anlaşılacağı üzere, diğerlerinin aksine bir yol haritası izleyecek olması. Burada önemli olansa yol haritasının tempoyu düşürecek engebelerden arınmış biçimde izleyiciye sunulması. Şayet bu başarılırsa ve sürükleyici bir yolculuğun gerekleri yerine getirilirse dizinin bütünü, tanıtımlardan aşılanan umudun hakkını verir. Böylece ‘‘N’olur Ayrılalım’’ da konusuyla farkını ortaya koyma hedefini büyük ölçüde tutturur.

 

GENÇ OYUNCU KADROSU UMUT VERİYOR

‘‘N’olur Ayrılalım’’ın ters mantıktan düzlüğe çıkmayı amaçlayan içeriğinin ötesinde bana göre en umut verici yönü, genç ve eğitimli oyuncu kadrosu. Ayrıldığı her kızın kendinden sonra hayatının aşkını bularak evlenmesine vesile olduğuna inanılan Ulaş(Aras Aydın) ile onun bu özelliğini televizyon şovuna dönüştürerek ‘Modern Telli Baba’ yaratmaya çalışma fırsatçılığındaki harika çocuk Turgay(Gürgen Öz) dizinin temel taşları…

En son ‘Kiraz Mevsimi’nde izlediğimiz tiyatro kökenli Aras Aydın oyunculuğunun yanı sıra sempatik duruşuyla da genç kızları çekme özelliğinde. Tiyatro eğitimli ve deneyimli Gürgen Öz deseniz, onun romantik komedi yaratma gücü zaten sinemadan tescilli. Dolayısıyla böyle bir yapım ve rol için biçilmiş kaftan. Anlayacağınız Ulaş-Turgay ikilisi, televizyon şovu üstünden içeriğini geliştirecek dizinin elini güçlendirenlerden.

Gelelim dizinin farkını ortaya koyacak olan konudaki püf noktasına… Tabii ki, duygusal yönden ters akıntılarla sunulacak içerikteki mizah ve aşk harmanı! Bu harmanın katalizörü de kuşkusuz Nilay Duru’nun canlandırdığı Azize karakteri… ‘İnadına Aşk’ta cesur ve kaygısız Yeşim karakterini gayet sevimli biçimde sunan Duru’nun iki erkek arasında tercih yapma durumunda kalan Azize’yi başarıyla anlatıp kısa sürede sevdireceğini düşünüyorum.

Sonuçta; Nilperi Şahinkaya, Osman Karakoç, Duygu Karaca, Hüseyin Gülhuy, Hüseyin Soysalan, Hilal Uysun, Bahtiyar Engin, Meriç Başaran, Hakan Eke, Ayşe Selen ve Tarık Şerbetçioğlu gibi değerli oyuncuları da bünyesinde barındırarak ekranda ‘Modern Telli Baba’ alışkanlığı yaratmaya girişen ‘‘N’olur Ayrılalım’’dan umutlu olduğumu rahatlıkla söyleyebilirim.

Gelişmelerin umudumu kırmaması temennisiyle, 15 Temmuz Cuma günü saat 20.00’de FOX izleyicisiyle buluşacak diziye başarılar…

 

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..