Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '09

 
Kategori
Mizah
 

Naber?

*Bir yaz klasiği: Açılan Adam

Açılan adamı hepiniz tanıyorsunuz sevgili dostlar. O kimimizin babası kimimizin eniştesi, dayısı… O, denize girdiğinde açılma ihtiyacı hisseden güzel insan. Her yıl yüzlerce çocuk Açılan Adam’ın arkasından “Babaaağğğ baabaaağğ! Açılmaaa geri dön boğulcaan! Anne yaa baam(babam) açılmasın boğulcaaakk!” şeklinde zırlamakta. Buna bi! Dur diyelim artık a dostlar. Bu göz yaşlarını durduralım.

*Bu yaz, normalde zayıf görünüp, denize girerken üstünü çıkarınca ortaya çıkan göbek modasını başlattım.

*Bir başka yaz klasiği: Tv’deki Coşmuş Çocuk

Yaza yaklaşırken dizilerde tatil planı yapan ailenin hayalperest, beyinsiz çocuğu… Onun şu cümlesini duymuşsunuzdur: “Yaşasın güneye gidiyoruz! Deniz, kum, güzel kızlar(veya Rus kızlar, üstsüz kızlar)” Genelde bu çocuk babası tarafından tatlı sert uyarılır. Çocuğun bu sözlerine bakınca sanırsınız ki tatile gittiği yerdeki kızlar açmış konsepti, bunu bekliyorlar. Yok öyle bişey. Hayır, doğduğumdan beri her yaz doğduğum yer olan Antalya’dayım ama daha bi’ numarasını göremedim ondan diyorum.

*Bitmeye yüz tutmuş yaz klasiği: “Gelsene, su çok güzel!”

Eskiden denize önce giren her insan evladı bu cümleyi sarf ederdi. Bu cümle, söyleyen kişiye daha tecrübeli bi’ hava katardı, denizi en önce keşfetmiş gibi. Bu eski geleneğimiz artık yok olmaya yüz tuttu. Yeni nesil geleneklerine sahip çıkmıyor ya, o yüzden.

*Geçenlerde telefonla konuşan bir teyzeden “Allah borcunuzu unutturmasın” diye temenni duydum, beynim durdu! Telefondaki kişiye ne için, hangi cümleden sonra sarf etti merak içindeyim doğrusu.

*Futbol maçlarında spiker riske girmeyerek topu taca, kornere falan atan savunma oyuncusunu neden çok sever anlamış değilim. Adam bam güm girişiyo topa, belki de kaleciye falan pas atabilecekken, sen kalkmışsın “En iyisini yaptı, riske girmedi” diyorsun. Ama benzer pozisyonda arkadaşına pas veren oyuncuyu hiç övmüyorsun hacı, nasıl olacak bu işler? Çifte standart var!

*Yalnızca internet ortamında var olan insan: Msn’de iletisinde kendini öven genç

Bu tarz kişilerin iletisini, nickini okuyunca çok bi’ numarası var sanırsınız ama bunlar genelde sadece internet başında bu kadar iddialıdırlar. Aha da msn listemdeki arkadaşlarımdan 3 tane “internet iddialısı” olanın nicki yazıyorum arka arkaya:

“Laf soqma qibi suuRsuzca cabaLaRa qiRme . qapaq üsdüne qapaq weRiR tefaLe numune die yollarm”

“ALeM G..se ShN neSiN? HaNi düN aYar jeKdiim JoJuk VaR yHa, ShN onDn Da BetERsN!”

DerDi oLaNı DinleriM, DerdiM VarSa DerDe YoL aÇaNı SileR GeçeriM..!”

Gördüğünüz gibi bu iletiler gayet iğrenç dakikalar geçirmemizi sağlıyor, bu nedenle buradan bu iletileri yazan arkadaşlara sesleniyorum: Gelin vazgeçin bu işten!

 
Toplam blog
: 13
: 511
Kayıt tarihi
: 23.05.09
 
 

Yuvarlanıp gidiyor. ..