Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '11

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Nail Çakırhan anısına (Geleneksel Mimarlıkta yöresel malzeme )

Nail Çakırhan anısına (Geleneksel Mimarlıkta yöresel malzeme )
 

NAİL ÇAKIRHAN EVİ AKYAKA


GELENEKSEL YAPIDA YÖRESEL MALZEME uyumlu düşüyor.

Panelistler yöresel malzemeyi konuşacaklar. Ve sevgili dost mimar restoratör Ertuğrul Aladağ mimarlıkta en çok aradığı ve bulduğu en zengin düşlediği toprak damdan kiremit dama geçişi söyleşecek. Ertuğrul Aladağ Muğla Mimarlar Odası Başkanı.

Biraz da Muğla Mimarlar Odası'ndan temelinden söz etmek gerek. Muğla mimarisini koruyan bir anlayış süregelmiş öteden bu yana. Kimler imza atmamış bu zengin tipik evler için çabalara. Erman Şahin ağabeyim, Oktay Ekinci ağabeyim koruma amaçlı pek çok porgramları hayata geçirmişler.

Ve o dönemlerden gelen anlayış ve çalışmalar Muğla Mimarlar Odası olarak Muğla karakterine saygıya dönüşmüş. Ve Muğla evleri tanıtılmaya, özendirmeye, korumacılığa doğru pek çok etkinsel çabalar içeride kavranıldığı gibi,  dışa dönük açılımlara yüz tutmuş.
 
Muğla evleri yavaş yavaş restorasyon geçirmeye başlamış. Muğla Evlerine,  Muğla mimarisine hayat verilmeye dönük pek çok projeler, pek çok gruplar, pek çok bürokrasi, pek çok kültürel, sanatsal yapılar Muğla'ya  şekil vermeye başlamış.

Muğla Mimarlar Odası'nın başlangıç yıllarındaki etkili çalışmaları bununla sınırlı kalmamış. Muğla ve çevresinin tarihinin pekçok tanıtılması,  gündeme alınması konusunda pek çok grupsal hareketler Muğla'ya taşınmış.
 
Bu konuda en önemli gündemi uygarlıkların izine taşıyan Oktay Ekinci ağabeyim Muğla için tarihsel düşlerin, gerçeklerin düşünsel mimarı ve yapı taşıdır.

Bu denli örnek çalışmalardır, Muğla Mimarlar Odası'nın özü ve temeli. Ülkeye ve dünyaya örnek bir kent, örnek bir "Oda"  olarak tarihe ve gündeme izlerini düşürmektedir.

Şu an ki başkanı Sevgili dost Ertuğrul Aladağ ise bambaşka bir tarzı ile uyan bir izdüşüm içindedir.
 
Muğla Mimarlar Odası tarihsel izlerin ve mimarlarının etkisindedir.

Tüm güzel yöresel düşler, parçalar, açan çiçekleri mimaride anlam ve hayat bulmuş.

MUĞLA ve AKYAKA- ULA evleri  ÖYKÜLERİYLE yaşıyor...

AKYAKA düşlerini sevdaya dönüştüren Nail amca, AKYAKA'ya ve mimariye AŞK ve CAN verdi.

15 Ekim Cumartesi günü programlar bütün bu güzelliklere kucağını açmış dört bir yana köklerini, renklerini salmış AKYAKA GERÇEK HAYATINI yansıtan, yaşatan HAMDİ YÜCEL GÜRSOY ağabeyimin tesislerinde hayata geçecek.

Saat 13.00 ve 15.30 arası. Panelistler konuşacaklar.

Açış konuşmasını ise AKYAKA KÜLTÜR VE SANAT DERNEĞİ'nin güzel insanı AYDIN TURUNÇ beyefendi gerçekleştirecek.

Yöresel mimaride ve Akyaka'yı sevenler buluşacak.

Davet ediyoruz... 
 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..