Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '09

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Nail Çakırhan dolu dizgin

İzlenimler, Gizemli Bir Söyleşi, Nabide KILINÇ

DOLU DİZGİN NAİL ÇAKIRHAN...

Dün Akyaka’nın dağlarına güneşin kıpkızıl ve sapsarı renkleri düşmüş . Sıra dağlarına. Altında yeryüzünün en görkemli mimarisi, kıyısında sonsuza uzanıp giden sularında Gökova Körfezi, masmavi pırıl pırıl.

Yanı başında sıra sıra dizilmiş ovaları yemyeşil, sapsarı rengarenk sınırlar. Semalarda uçan uçağın gövdesi, penceresinden muhteşem görüntü Gökova körfezi cennet.

Dün Akyaka’nın turkuaz renkli sularında akıp giden sonsuzluk gibi, ölümsüzleştirildi Nail amca (Çakırhan).

Nail amcanın (Çakırhan) o kıvırcık saçlarına kırlar düşmüştü, yüzünde çocuksu gülüşlerle Akyaka’nın mimarisinde anıldı, söyleşildi.

Muğla Sanatseverler Derneği, Akyaka Kültür ve Sanat Derneği, Akyaka Belediye Başkanlığı ve Akyaka’nın kültürüne, ekonomisine gönül veren Hamdi Yücel Gürsoy ağabeyim ile. Cuma günü başlayan programda Nail Çakırhan’ın büstünün açılış töreni yapıldı. Bunun için Hamdi Yücel Gürsoy söz vermişti, anımsıyorum.

Ressamlar Nail Çakırhan için dolu dizgin koştular. Akyaka’nın mimarisinde geleneksel yapıdan çağdaş yapıya geçiş süreci ve Nail Çakırhan konuşuldu. Konuşmacılar Nail Çakırhan için doludizgin koşup geldiler.

Uzaktan gelen Oktay ağabey(Ekinci) söyleşiden hemen sonra uçakla İstanbul’a dönmek için yola çıktı. Ertuğrul Aladağ konuştu. Mustafa Böce teknik çizimlerde hep ustaların, mimarların yanındaydı. Hamdi Yücel Gürsoy o Akyaka’yı dostları ile ölümsüzleştiriyor.

Söyleşi sırasında orada değildim. Kim bilir ne güzel anlatımlarla verildi Nail Çakırhan?

Muğla Sanatseverler Derneği’nin( MUSANDER) “Dolu dizgin” sahne gösterimi ile Nail Çakırhan’ın yaşamı bu sanatsal etkinlikte Muğla Sanatseverler Derneği Başkanı Sadettin Özbek ile görülmeye değer bir sahne gösterimi verildi, izler bıraktı. Bu sanat insanını kutluyorum, Sadettin Özbek’i. O kadar yaşamı ezbere bilmek, sahnede vermek özel bir gösterimdi. Metin yazarı Akyaka Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Selçuk İnaç beyefendiyi kutluyorum. Musander oyuncuları arkadaşları o olgunlukla seyirde, kutluyorum. Müzikte Kemal Öngüç kemanı ile.

Dün Akyaka muhteşemdi...

1983 yılında Ağahan Mimarlık ödülü alan Nail Çakırhan etkinliklerde yine dolu dizgindi...

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..