Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '07

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Nakarat ...

Nakarat ...
 

Hafriyatçı: Zehirli variller Unifar’ın

TUZLA Orhanlı Beldesi’ne zehirli varil gömdürdükleri iddiasıyla 5 yıla kadar hapis istemiyle haklarında dava açılan Unifar Kimya AŞ’nin yetkilileri ile varilleri gömen 7 kişi hákim karşısına çıktı. Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, 3 yıl önce Unifar şirketi ile aynı grup çatısı altında bulunan Mustafa Nevzat İlaç Sanayii’nden çağrılarak bir futbol sahasının düzeltilmesi işinin teklif edildiğini söyleyen hafriyatçı sanık Ali Ayvenli, "İlaç atıklarının bulunduğunu söyledikleri varilleri Orhanlı Tepesi’nde gösterdikleri yere bıraktık. Toprakla kapatmamızı, yağmur yağdığında malzemenin eriyeceğini söylediler" dedi. Unifar şirketinin Genel Müdürü Mehmet Ferhat İlhan ise suçlamaları reddetti.

Arabaların yağlarını değiştirirler. 1 litresini sokak mazgalina döktügünüz zaman ne olur bilirmisiniz ? 50 bin litre içme suyunuz bir daha temizlenmemesine size kanserojen olarak geri döner.Bu suyun tekrar bu maddde den arınması en az 5 yılı alır.Peki bu varillerin içme suyuna karışması demek...

Tekrar temiz bir suya kavuşabilmemiz.Benim Torunun çocuklarına nasip olur. Vah vah gencecik yaşta; bu ne illet bir hastalık vallahı genç ihtiyar demiyor. Eh kardeşim hayat şartları, bizleri bu stres bu hastalığın pencesine itiyor. Daha halk arasında konuşulanları yazayım mi? Boş verin ya...Yazsam ne olur ki?

Burada sıkar biraz arabandan yere 1 damla yağ damlasın adamın ciğerini söker, polisi de kanunu da. Arabanı satsan kı...nı kurtaramazsın. Onların canı can bizim ki ise patlıcan. İster adam 5 sene yatsın isterse müebbet hapse mahkum olsun banane o kirlenen toprak 20 metre derinliğe kadar mı zehirlenmiş kaç bin metre küp toprağın temizlenmesi mi lazınmış, Kaç milyona mı patlarmış bana o lazım. Adam yatsa ne olur yatmasa ne olur.Varil kime ait ise sorumlusu odur. Atığinın akıbetini bilmek zorundadır. Ha ondan hemen önlem almasını beklemek de saçma olur devlet el atar gerekeni yapar. Sonra da der ki "arkadaş masrafın bu ver". Vermiyormusun satar fabrikasını alır parasını. Yoksa Adalet mekanizmasını bekliyecek olursak.

Eminim sonunda adalet yerini her zamanki gibi bulur.Bu arada da benim gencecik kardeşim de Rahmetli olur.

Yazıyı 21.Eylül.2006 da yazmıştım.
Zehirli varil sanıkları serbest 13 Aralık 2006
Konumuz kelimeler :
Soru bir "nakarat" ne demektir ?
Cevap : Yazilarimiz.
Aciklama ben de 100 yorum almadiktan sonra yazmiyacagim.
Cevap : Kimin umrunda !...

Yemek şirketlerinin halka kanser yapan atık yağları yedirdiği açıklandı. KANSEROJEN etkisi nedeniyle sabun ve hayvan yemi sektöründe kullanımı yasaklanan atık yemeklik yağların, hala özellikle kayıt dışı üretim yapan yemek ve yem sektöründe kullanıldığı öne sürülüyor.
Biyodizel üretimi için atık yağ toplama lisansı bulunan 3 firmadan biri olan olan Ezici Yağ Sanayi Biyodizel ve Enerji Üretimi Pazarlama AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ezici, 'Atılması gereken yemeklik yağlar tekrar merdiven altı yemek sektöründe kullanıldığı için, toplayacak yağ bulamıyoruz' dedi. Özellikle tulumba tatlısı kızartılan yağların tenekesi 7 YTL'den yemek firmalarına satıldığını ifade eden Mustafa Ezici, firma olarak 1200 noktadan atık yağ toplamalarına karşın, aylık toplanan yağ miktarının kışın 50, yazın da 70 tonu geçmediğini söyledi.

Atık yağı bertaraf etmek isteyen yemek firmalarının, her atık yağ çıkışında belediyelerden 5 YTL'lik form alıp doldurmak zorunda olduğunu, bunun iş yükü getirmesi nedeniyle, atık yağdan bile para kazanmak niyetinde olan firmalar tarafından yapılmak istenmediğini anlatan Ezici, beyan formu uygulamasından vazgeçilmesini önerdi.

Kar ediyorlar
Biyodizel amaçlı atık yağ toplama lisansı olan Palmiye Biyoenerji San. ve Ticaret Ltd. Şti'nin çevre mühendisi Derya Dizman da, yemek firmalarının ruhsat alabilmek için atık yağ toplayan firmalar ile sözleşme yaptığını ama uygulamada bu yağları tam olarak teslim etmekten imtina ettiklerini söyledi. Firmaların bu yağları 'atık' olarak görmeyip, hala litresi 30-40 YKr'den sattıklarını belirten Dizman, 'Sabun ve yem sanayinde bile kullanımı yasak olan atık yağları, bu kadar para verip alanlar, mutlaka kar edecek şekilde kullanıyorlardır' diye konuştu.

Ucuz yemek riskli
İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği Başkanı Hüseyin Bozdağ da 'Biz üyelerimize, atık yağları tekrar kullanmadıkları konusunda kefiliz. Ama, sektörde kayıt dışı çok fazla. Biz de bunlarla mücadele ediyoruz. İşçiye verilen yemekle lüks lokantalarda sunulan yemeğe aynı, yüzde 18 KDV uygulanıyor. Yüksek KDV, kayıt dışılığı teşvik ediyor. Haksız rekabete neden oluyor. Tüketicilerin de haksız rekabete karşı duyarlı olması lazım. Fiyatı 3 YTL'nin altındaki tabldot yemek, insan sağlığı açısından risk taşıyordur' dedi.

Yem sektöründe kullanılıyor

Türkiye Yem Sanayicileri Birliği Genel Sekreteri Hakkı Erdoğdu ise geçen yıl haziranda yapılan düzenleme ile kanserojen etkisi nedeniyle yem sektöründe atık yemeklik yağların kullanımının yasaklandığını hatırlattı. Ancak, yem sektöründe kayıt dışı üretimin fazla olduğunu, ayrıca isteyen işletmenin kendi yemini üretebildiğini anlatan Erdoğdu, denetimlerin yetersizliğinin de etkisiyle, yem sektöründe hala atık yağların kullanıldığını tahmin ettiklerini söyledi.
SORU : Ne kadar yemlendik ?
CEVAP: Geçen seneye kadar.Demeye çalışalım!.... mı
SORU : Bir tabak kansörejen kaç para?
CEVAP: Çok hesaplı 3 YTL bile tutmaz.Arzuya bağlı!...
SORU : Merdiven altı ne demek.
CEVAP: Sende amma çok soruyorsun.Mutfağın yeni adi.
SORU : .............!
CEVAP: Sen ne istiyorsun biz burada nüfus patlamasını önlüyor.Bizim sayemizde
hastaneler ilaç sanayii. Sağlık binlerce kişi ekmek kapısı. Her şeyden önce yatağında ölüyorsun.Düsün bir kere trafiği, serseri kurşunu.
SORU : Son bir sorum daha olacak peki sizi anlıyoruz bir yerde amme hizmeti de sayılır.Bundan biraz daha hesaplı bir şey daha varmı merak iste.
CEVAP: Yuh be sen nerede yaşıyorsun.Olmaz olurmu hemde bedeva.
SORU : Ne ki ?
CEVAP: İnsanın değeri onu yanında bedava veriyoruz.PROMOSYON (Doğrumu Yazdim)

Saygilarla.

 
Toplam blog
: 271
: 1289
Kayıt tarihi
: 20.02.07
 
 

Bütün canlıları seven, kendi penceresinden yaşamı anlamaya çalışan, onlardan bir şeyler öğrenmek ist..