Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '10

 
Kategori
Haber
 

Nakliyecilerin Sıra İsyanı ve Ekmek Kavgası

Nakliyecilerin Sıra İsyanı ve Ekmek Kavgası
 

NAKLİYECİLERİN İSYANI...


Burdur Şeker Fabrikasından küspe alan nakliyeciler arasında sıra isyanı ve ekmek kavgasını polis yatıştırmakta zorlandı.

27 Kasım 2010 gününden beri devam eden, zaman zaman parlayıp yatışan Burdur Şeker Fabrikasından küspe alan Afyonkarahisar/ Dinarlı nakliyecilerle Burdurlu nakliyeciler arasındaki sıra husumeti dün (1 Aralık 2010 günü) birdenbire şiddetlendi ve taşlı sopalı büyük bir kavgaya dönüştü.

3 yıl önce yaptıkları bir toplantıda Başkan Akkaya tarafından uzlaştırıldıkları 3’e 1 (yani 3 Burdurlu nakliyeciye karşılık 1 Dinarlı nakliyecinin küspe doldurması) esasının geçen zaman içinde gerek tarafların uymaması gerek Burdurlu nakliyecinin zararına işlemeye başlaması nedeniyle isyan eden yaklaşık 300 kişilik bir Burdurlu nakliyeci topluluğu, yaptıkları oturma eylemini müteakiben fabrikaya doğru yürüyüşe geçti. Fabrika güvenliğinin durdurma çabalarına karşın içeriye giren nakliyeciler, örgütlü ve disiplinli olmadıklarından her kafadan bir sesin çıktığı bir curcuna içine düştü. Fabrika güvenliğinin, polisin, 3 Mayıs 2010 tarihinde göreve başlamış olan Burdur Şeker Fabrikası Müdürü Abdülkadir Gülsün, sendika temsilcilerinin sakinleştirme ve ilerlemelerini önleme çabalarına rağmen kamyonlara küspe yüklenen rampalara doğru yürümeye devam etti. Yükleme bölgesine gelindiğinde öfkeli bağırma çağırmaların arasında küspe yüklenen Dinarlı kamyonlar, nakliyeciler, yükleme kulübesine karşı taşlı sopalı bir saldırı başlatıldı. Bir anda savaş alanına dönen yükleme mekânında olaylar karşısında ilk anda polis de yetersiz kaldı ve ikna ederek olayı durdurma yolunu seçti. Bu arada küspe doldurulan bir kamyonun atılan taşlarla camları kırıldı. Atılan taşlardan isabet alan Dinarlı İsa Güçlü adlı nakliyeci bacağından yaralandı. Kamyonunun içi atılan taşlarla doldu. Dinarlı nakliyeci gruba saldıran Burdurlu nakliyecilerden ikisi yüzünden yaralandı. Ağzından ve burnundan kan gelmeye başladı. Bu arada Burdurlu nakliyeciler görüntü almaya çalışan gazetecilere saldırdı.

Polisin iki grubun arasına girerek barikat kurmasıyla olaylar duruldu. Taraflar karşılıklı vilayette toplantıdan çıkacak sonucu beklemeye başladı.

Burdur eski Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Karakaya, olayın sadece bu yıla ilişkin bir olay olamadığını, her yıl buna benzer olaylar ve sıkıntıların yaşandığını belirterek şöyle konuştu: ” Buna da küspe sırasında ömür tüketen Burdur’da bu işten ekmek yiyen kişiler isyan etmektedirler. Bizler Burdur Belediyesinin bize tahsis ettiği kamyoncu Garajında sıra bekliyoruz. Ancak Dinar’dan gelen kamyonculara Fabrikanın sahasında yer veriliyor. Onlar haftada üç kamyon küspe alırken bize ise bir haftalık sürede sadece bir kamyon küspe veriliyor. Sorunun altında yatan ise fabrikanın yıllardan bu yana bunu kabul edilebilir bir hale getirmemesi.”

Başkan Akkaya da makamında yaptığı basın açıklamasında, Belediyenin kamyonculara sadece yer tahsis ettiğini ve bunun karşılığında da otopark parası aldıklarını, yıllardan bu yana bir gelenek haline gelen bu uygulama da bir görevli vererek Fabrikanın bilgisi dâhilinde sıra ile kamyonları küspe almak üzere Fabrikaya sevk ettiklerini söyledi. Küspe tahsisinin Şeker fabrikasına ait olduğunu ve Belediye olarak buna müdahalelerinin söz konusu olmadığını belirtti. Ancak kamyon garajına Dinarlı kamyoncuların girmediğini, onlara fabrikanın yer tahsis ettiğini söyledi.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..