Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '11

 
Kategori
İnançlar
 

Namaz niçin ibadet? Namazın amacı nedir?

Namaz niçin ibadet? Namazın amacı nedir?
 

Namaz Kılmak, Örümcek Kafalılık Değildir.


Namaz ve Hayat 

Namaz, aslen farsça bir kelimedr, tıpkı abdest, peygamber gibi. Bunun böyle olmasının en büyük nedeni Türklerin ve Kürtlerin çoğunun İslami mezhep olarak Hanefi olmalarından kaynaklanır. İmamAzam Ebu Hanife aslen Farstır bu yüzden onun dilinden olan kelimelerde Türkçeye geçti. 

Namaz, aslında arapçada "salah"tır bu kelime "ibadet, dua" anlamlarına gelir. Namaz'a başanmadan önce abdest alınır ki bu kelimenin anlamıda "ab-su, dest-el" demektir yani "el suyu". 

Abdest, aslında Tevhidi İsevilikte de vardı, bugün ki Teslis Hristiyanlarının dinsel öğretmeni Pavlus'un hayatta bir kez aldırdığı oda kafaya mesetmekle yapılan "vaftiz"e indirgenmiş. 

Namaz, niçin ibadettir

Hatırlanacağı üzere Kuranda İblis insanın "Nankör" olduğunu ve saygı duyulmaması gereken bir varlık olduğunu iddia etmişti. Bu tezini kanıtlayacağını söylemişti. 

İşte günde beşkez kılınan namaz, İnsanın nankör olmadığını ve Allah'a şükrettiğinin ve hamd ettğinin kanıtıdır, nasıl mı? 

Nasıl ki Fatiha Kuran'da bu sebeple başa konmuştur (Elhamdu lillahi Rabbul alemin-Alemlerin Rabbına HAMD olsun) aynı sebeptan her namaz rekatında okunması mecbur kılınarak HAMD başa konulmuş, şeytan'ın haksız olduğu bu şekilde belgelenmektedir. 

İşte, Namaz kılan her insan, Yaratıcısına, verdiği tüm nimetler dolayısıyla şükretmiş olur. 

Bu söylediğim namazın kılınma nedeninin merkezinde yer alsada, başka bir çok neden de vardır. 

Namazın kılınma nedenleri; 

1- Yaratıcıya teşekkür (hamd) ederek, yaratıcıya nankör olmamak,  

2-Ruhu, nefsin isteklerine karşı korumak,  

3-Zekat verdiren namaz serveti ve toplumu korutturur,  

4-Şeytan, gerçekten huşu içinde namaz kılan kula asla zarar veremez, İnsan, büyü, cin çarpması gibi metafiziksel zararlardan korunabilir. 

Fiziksel faydaları 

1-Kapitalizmin sürekli sandalyede bilgisayarın başında oturttuğu modern insanı, oradan kaldırarak, Sürekli ve düzenli bir egzersiz yaptırtarak başta sırt ve bel ağrılarına çok iyi gelir. 

2-Vücudun en önemli parçaları abdestle yıkandığı için özellikle el ve ayaklar da sinir uçları bulunan tüm organlar tazelenir ve bu eğilme ve secde hareketleriyle sağlıklı bir yaşam kalitesi sağlar... 

3-Sürekli ayakta durmaktan yaşamsal organlara giden kan azaldığından eğilme hareketleri Kalbe ve zellikle BEYNE kan gitmesini sağlayarak, insanın düşünme ve karar vermedeki en önemli kısım olan alın kısmına kanla bolca oksijen ve glikoz taşınır, kişi beyinsel olarak tazelenir. 

Ruhsal faydaları: 

1-Çağımızda insanlar bir çok para vererek uzak doğu ve Hint öğretileriyle ruhsal rahatlama aramaktalar, modern insan istediklerini elde ettiği zaman dahi mutsuz olabilmekte ve ruhsal rahatlama en önemli konuyken namaz ücretsiz terapi sağlar. 

2-Huşu ile namaz kılan insan, insanı en çok mutsuz eden aşırı tutkulardan heveslerden kurtularak mistik rahatlama sağlar, şeytan bu kişiye sağdan yanaşıp hava attıramaz, önden yanaşıp cimrileştiremez, soldan yanaşıp azdıramaz, arkadan yanaşıp kabedilene üzdüremez. 

3-Aile sadeti de, Namazla oluşan sadakat ve güven ortamında perçinlenir, günümüzde en çok yıkıma uğrayan aile bu şekilde korunmuş olur ve bunalımlı ruh yıkıma doğru gitmez, zira yıkıma giden ruh Allaha sığınmazsa Jonny Walker'a veya Jim Beam'e, Yeni Rakı'ya sığınır. 

Sosyal faydaları; 

İslam, kendi içinde Marks'ın içinden imanı söküp attığı Sosyalizme İmanı ekler, onu en doğru ve en adilce yorumlar. Kapitalizm düşmanlığında aynı yerde buluşurlar; 

Nasıl mı? İşte KANIT! 

Cem, Cuma, Cami, Cemaat, Cem-i Cümle gibi İslamın çok kullandığı kelimelerin de bulunan CeM, CuM, CaM kelime kökü, toplanma bir araya gelme anlamına gelirken,  

Common, Comunity, Commonism, Come, Company, Communication gibi latince köklü kelimelerde de birleşme, bir araya gelme, ortak, gelmek bir olmak, Ortaklık, Cemaat, Ümmet, Birlik gibi kelimelerle İslamın yukardaki kelimeleri aynı köktendir. Bu tesadüf değildir. İslam düşmanları ve kapitalist sistemin dostları bu gerçekleri asla görmezler ve göstermekte istemezler. Çünkü işlerine gelmez, onlar "hep bana hep bana rabena" cıdır, "servetin ve paranın dostudurlar" ülkelerindeki garibanlara yardım etmek akıllarının ucundan geçmez, İşte MAUN suresinin kastettiği adam tipi bunlardır. 

1-Bir sosyal toplumcu din olan İslam, herşeyi olduğu gibi namazıda toplu yapıldığında toplum daha çok bir araya gelir birbirinden haberdar olur. 

2-Cami cemaati, kim fakir kim muhtaç camide imam yardımıyla tespit eder ve yardımlaşır, yetime dula sahip çıkılır. Tinerci diye yetimlere AYRIMCILIK YAPILMASINA İZİN VERİLMEZ. 

3-Cami'de bir araya gelen insanlar ticaret, iş, aile ve diğer güzel ortamlardada bir araya gelerek toplumsal çimento rolü Namazın bu şekilde ortaya çıkar. Camiye gelenler yaptıkları iştede dürüst olacakları için aralarında güvende vardır. 

Şimdi soruyorum sizlere bunların hangisi var? 

Yok diye çabalamamak olmaz, şu an kurulmaya çalışılan DÜNYA Kölelik Sisteminde Umut sadece İslamın bu yüzünde dir. 

Emperyalistlerin ekmeğine yağ çalanların, sahte dincilerin değil. 

Namazı kılın, Namaz sizin Kula Kulluğu bitirdiğinizin en anlamlı duruşudur. 

Namaz Umuttur... 

Saygılarımla 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..