Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '14

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Nane ve mentol, üç yaşına kadar tehlikeli olabilir!

Nane ve mentol, üç yaşına kadar tehlikeli olabilir!
 

Naneli, mentollü ve okaliptüslü tüm ürünlerin 3 yaşına kadar sakıncalı olabilir. Çünkü hepsinin ortak yanı mentol içermesidir. Peki, mentol çocuklarımız için ne kadar riskli?

Mentol birçok soğuk algını ve öksürük ilacın etken maddesidir. Çünkü bize rahatlatıcı geliyor, burunlarımızı açıyor, daha kolay nefes almamızı sağlıyor sanki. Ancak durum bebekler ve küçük çocuklarda farklı! Mentol kokusu, daha doğrusu mentol içeren uçucu yağlar bebişlerimiz tarafından solununca nefes darlığından solunum durmasına kadar neden olabiliyor. Çünkü mentol, solunum yollarının sümüksel zarına gelince yoğunluğuna bağlı olarak hayati tehlikeli olan şişmelerine, yani nefes zorluğuna neden olması mümkün.

Bu tarz ürünler yetişkin insanı rahatlatırken, 3 yaşına kadar çocuklarda solunum yollarını öyle bir tahriş edebiliyor ki, sümüksel zar şişiyor ve aşırı sümük üretiminden dolayı solunum yolları tıkanmaya başlıyor. Bir de öksürük ya da soğuk algını gibi bir rahatsızlık söz konusu olunca durum daha da kötü oluyor.

Hangi çocuğun ne kadar miktardan itibaren olumsuz etkilendiği tam olarak bilinmiyor. Yani bir çocuk hiç sorun yaşamazken başka bir çocukta hayati tehlike söz konusu olabilir. Bu nedenle, bazı doktorların da tavsiye ettikleri gibi nane ve okaliptüs gibi mentol içeren tüm gıda ve ilaçlardan ilk yıllarda uzak durmasında yarar var diye düşünüyorum. Biz bu yüzden hiç vermedik.

 
Toplam blog
: 8
: 2776
Kayıt tarihi
: 09.10.13
 
 

İstanbul yakınlarında bir köyde alternatif ve renkli olduğu kadar da çılgın ve sıradışı bir hayat..