Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Naneli çikolata dolgulu kurabiyeler

Naneli çikolata dolgulu kurabiyeler
 

Bu kurabiyeler için, içi dolgulu kurabiyelere zaafı olan biri olarak en favori kurabiyelerim diyebilirim. Neden derseniz? Nane aromalı kremayla zenginleştirilmiş, bitter çikolata ile kaplanmış "kurabiye sevmem" diyenleri bile baştan çıkaracak kadar lezzetliler. Çikolatanın ağırlığını yok eden nanenin damağınızda kalacak tadı ile, asla bir taneyle yetinmeyeceksiniz. Bir kere denedikten sonra, hazırlaması da çok kolay olan bu kurabiyelerin, tarif defterinizin ilk sıralarında yer alacağından emin olabilirsiniz. Kurabiyeleri pişirdikten sonra kremasını ve çikolata kaplamasını (varsa) çocuklarınızla birlikte hazırlayın. Kurabiyeleriniz bir bardak sütle yenmeye hazır olana kadar, artan kremanın keyfini minik şeflerle birlikte çıkarın..

Malzemeler:

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı kakao
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • açarken kullanmak için pudra şekeri

Kreması için;

  • 1/2 su bardağı krema
  • 200 gram bitter çikolata
  • 1 çay kaşığı nane esansı

Üst kaplaması için;

  • 200 gram bitter çikolata

Hazırlanışı:

  • Krema: Kremayı bir sos kasesinde ısıtın, ama kaynatmayın. İçine ince kıyılmış çikolatayı ekleyin, ateşten alın ve çikolata eriyene kadar karıştırın. Çikolata eridikten sonra nane esansını ekleyin. Hazırladığınız kremayı cam bir kaseye aktarın, kurumaması için üzerini streç filmle kapatın.
  • Kremayı kurabiyelerden önce hazırlayın ve buzdolabında en az 2-3 saat soğutup, katılaşmasını bekleyin. Vaktiniz varsa bir gün önceden hazırlamaya dikkat edin
  • Kurabiye: Bir cam kasede un, tuz ve kakaoyu iyice havalandırarak karıştırın ve bekletin.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağını mikserde iyice çırpın. İçine toz şekeri ekleyin ve krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin. Yumurtayı ekleyin. Ardından karıştırmaya devam ederek, unlu karışımı ekleyin. Koyu kıvamlı bir hamur elde edin.
  • Hamuru pudra şekeri serptiğiniz tezgahta incecik açın (3-4 milim kalınlığında). İstediğiniz boyda, daire şeklinde bir kalıpla ya da bir fincan ağzı ile kesin. Yağlı kağıt yerleştirilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede 10-12 dakika pişirin.
  • Fırın telinin üzerinde iyice soğuttuğunuz kurabiyelerin bir tanesinin ortasına hazırladığınız naneli kremadan sürün. Diğer kurabiyeyi hafifçe bastırarak üstüne kapatın. Bütün kurabiyeleri bu şekilde hazırlayın. Hazırladığınız kurabiyeleri tekrar buzdolabına kaldırın ve kremanın sertleşmesini bekleyin.
  • Çikolata kaplaması: Ufak parçalara bölünmüş çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolataları kullanmadan hemen önce eritmeye özen gösterin.
  • Kurabiyelerin sadece bir tarafını erittiğiniz çikolataya batırın ve fırın teline koyun. Çikolataların donmasını bekleyin. Bu şekilde hazırladığınız kurabiyeleri, saklama kabında bayatlamadan bir hafta saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Diğer tarifler için: http://www.dokuzuncubulut.com/

 

 
Toplam blog
: 55
: 2883
Kayıt tarihi
: 22.07.08
 
 

Uzun ve yorucu bir iş hayatı ile birlikte çok şeker iki evlat büyüttükten sonra, evde oturma hakkımı..