Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Narenciye likörü

Narenciye likörü
 

Kış meyveleriyle, güneşin parlak renklerini taşıyan mükemmel bir görüntü ve lezzet. Eminim renklerinin ışıltısı sizi de sımsıcak sarmıştır. Lezzetinin yanı sıra, bu likörü içilmeye hazır hale gelene kadar mutfağımda gözümün önünden ayırmadım. En sevdiğim baharat olan zencefilin o mükemmel aromasıyla lezzetlenmiş tadıyla, hemen denenmeye değecek kadar lezzetli.

Malzemeler:

1 pembe greyfurt
1 portakal
1 kan portakalı
2 mandalina
1 lime limon
1 limon
yeteri kadar votka (kabınızın alacağı miktarda) 
yeterli boyda kavanoz

zencefilli şurup;

1 parmak büyüklüğünde taze zencefil
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı su
Hazırlanışı:

Zencefilli şurup; zencefilin kabuklarını soyun, ince dilimler halinde doğrayın. Sos tenceresine su ve şekeri koyun, zencefil dilimlerini ekleyin ve şeker eriyip, su biraz kalınlaşıncaya kadar pişirin. Böylece zencefilli basit şurup elde etmiş olacaksınız. Soğuyunca süzgeçten geçirin ve bir kenarda bekletin.
Yıkadığınız meyveleri boylarına göre, üçgen, elma dilimi ya da yuvarlak ince dilimler halinde doğrayın. Küçük olanları sadece ikiye ya da dörde bölün. Çekirdeklerini çıkarın.
Meyveleri ağzı genişçe, steril edilmiş cam bir kavanoza koyun. Üzerine zencefil şurubunu ekleyin ve meyvelerin üstünü örtecek kadar votka ekleyin. Kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın ve 10-15 gün bekletin. Votka olmaya başladıkça, votkanın rengi biraz sarıya dönecek, meyvelerin biraz rengi değişip, kavanozun içinde yukarıya doğru yükselmeye başlayacaklar.
Bu süre sonunda önce süzerek bir kaba aktarın, ardından ince bir tülbentten geçirerek ikinci bir süzme yapın ve şişelere doldurun. Dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Dikkat edelim!

Meyvelerden bulamadığınız olursa yerine diğerinden koyabilirsiniz.
Votka ölçüsü vermiyorum, kullandığınız meyve ve kavanozun miktarına göre değişecektir.
Açtığınızda tadı sert gelirse biraz daha şerbet kaynatıp ilave edebilirsiniz. Tam tersi biraz tatlı gelirse, istediğiniz tadı yakalayana kadar votka ekleyebilirsiniz.
 
Diğer tarifler için: http://www.dokuzuncubulut.com/

 
Toplam blog
: 55
: 2883
Kayıt tarihi
: 22.07.08
 
 

Uzun ve yorucu bir iş hayatı ile birlikte çok şeker iki evlat büyüttükten sonra, evde oturma hakkımı..