Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '17

 
Kategori
Deneme
 

Narın Faydaları

Narın Faydaları
 

Fethiye’deki bahçemde 2 tane kocaman nar ağacı var. Birinin narları tatlı diğerinin ekşi. Fethiye’den gelirken narları topladık ayrı ayrı kutulara koyup Ankara’ya getirdik. Bahçede nar toplarken komşularımız da yardım etti onlara da gerektiği kadar verdik helal olsun. Ankara’da her öğlen yemeğinde narları karıştırarak sıkıp yemeğin yanında içtik.  

Nar C vitamini, demir, potasyum B1 VE B2 vitaminleri içerir. Lif ve posa kaynağıdır. Antioksidan olması sebebiyle, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve kanser hücrelerinin gelişmesini önler. Kolesterol ve şekeri dengeler; kalp sağlığının korunmasına katkı sağlar. Nar ayrıca muhteşem bir enerji kaynağıdır. Düzenli tüketildiğinde yorgunluğu giderir ve zihni açar. Kızım nar kabuğunun ve nar suyunun yararlarından bahsetti kendisi araştırıp kullanmış ve çok yararını görmüş işte o bilgiler sizlerle paylaşmak istedim.  Deneyin ama doktorunuza da sormayı ihmal etmeyelim.

NAHİDE ÇELEBİ

Nar Kabuğunun Faydaları:

Nar kabuğu cildi yumuşatır ve güzelleştirir. Vücudu enfeksiyonlardan korur. Nar kabuğu, nar tanesinden çok daha zengin bileşenlere sahiptir. Çok güçlü bir antioksidandır; özellikle meme, prostat, yemek borusu, barsak ve cilt kanserine karşı koruma sağlar. Kalp ve damar sağlığının koruyucusudur. Beta hücrelerini artırması sebebiyle, şeker hastalarının mutlaka tüketmesi gereken bir besindir.

Nar Kabuğu Nasıl Tüketilir?

Nar kabuğu, genellikle çayı yapılarak tüketilir. Bunun için nar kabukları öncelikle gölgelik bir yerde; ya da 40-50 derece sıcaklıkta kurutulur. Kurutulan nar kabukları öğütülür. Bir fincan sıcak suda 1 tatlı kaşığı nar kabuğu 4-5 dk. Demlenerek elde edilen çay, her gün tüketilebilir. Öğütülen nar kabukları, salata soslarına ve yemeklerin üzerine de serpilebilir. Nar kabuğu çayı, fazla tüketildiğinde tansiyon düşüklüğüne yol açmaktadır. Bu sebeple dikkatli tüketilmelidir.

Nar Suyunun Faydaları:

Nar suyunun en yaygın bilinen faydası, tümör oluşumunu engellemesidir. İdrar söktürücü olması sebebiyle, idrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelir. Adet söktürücüdür. Rahim duvarını kalınlaştırmaya yardımcıdır, hamilelik döneminde tüketildiğinde, erken doğum riskini ortadan kaldırır. Alzheimer hastalığını önlemeye yardımcıdır. Kötü kolesterolü ve dişlerde plak oluşumunu önler. Saç ve cilt sağlığı üzerinde önemli etkileri vardır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve kalp sağlığını korur. Bazı kanser türlerinin ilerlemesini %85 oranında durdurur ve kansere yakalanma riskini azaltır. Şeker hastalığına iyi gelir. Depresyon ve stresi azaltır.

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..