- Kategori
- Yemek - Mutfak
Narlı Tavşan
internetten alıntıdır
Malzeme: Tavşan, bol lavaş ekmeği, bol soğan, ayıklanmış nar, tereyağı ve tuz.
Yapılışı: Tavşan eti kaslı ve yağsız olduğu için önce soğuk suyun içinde bekletilir ve kanının iyice temizlenmesi sağlanır. Daha sonra buzlukta bir kaç gün dinlendirilir. Buzu çözülmüş tavşan, büyük bir tencereye yerleştirilir. İnce kıyılmış bir kaç baş soğan ve ayıklanmış bir adet büyük nar taneleriyle birlikte kısık ateşte yaklaşık iki-üç saat (etler kemikten ayrılana kadar) suda pişirilir. Tuz mümkünse, et sert olmasın diye en son konur.
Soğuduktan sonra, etler kemiklerden ayrılarak didiklenir ve çukurca bir kaba konur. Diğer tarafta derince bir servis tepsisine lavaş ekmekleri serilerek üzerlerine tavşanı haşladığınız sıcak su serpiştirilerek ekmeklerin iyice ıslanması sağlanır. Tepsinin kenarlarında kalan ekmekler hariç. İçinde tavşan etleri bulunan çukur kap ters çevrilerek lavaş ekmeklerinin tam ortasına gelecek şekilde yerleştirilir. Üzerine iyice kızdırılmış tereyağı dökülür. Islanmış lavaş ekmeklerine etler sarılarak afiyetle yenir. Bütün bunlar servisten hemen önce sıcak olması gerekmektedir. Arzu ederseniz acı pul biberle de servis yapabilirsiniz.
Not: Bu tarifi tavuk, hindi ve diğer et çeşitleriyle de deneyebilirsiniz.