Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

kevser şekercioğlu akın

http://blog.milliyet.com.tr/kevser

18 Ocak '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
320
 

Narlı Tavşan

Narlı Tavşan
 

internetten alıntıdır


Malzeme: Tavşan, bol lavaş ekmeği, bol soğan, ayıklanmış nar, tereyağı ve tuz.

Yapılışı: Tavşan eti kaslı ve yağsız olduğu için önce soğuk suyun içinde bekletilir ve kanının iyice temizlenmesi sağlanır. Daha sonra buzlukta bir kaç gün dinlendirilir. Buzu çözülmüş tavşan, büyük bir tencereye yerleştirilir. İnce kıyılmış bir kaç baş soğan ve ayıklanmış bir adet büyük nar taneleriyle birlikte kısık ateşte yaklaşık iki-üç saat (etler kemikten ayrılana kadar) suda pişirilir. Tuz mümkünse, et sert olmasın diye en son konur.

Soğuduktan sonra, etler kemiklerden ayrılarak didiklenir ve çukurca bir kaba konur. Diğer tarafta derince bir servis tepsisine lavaş ekmekleri serilerek üzerlerine tavşanı haşladığınız sıcak su serpiştirilerek ekmeklerin iyice ıslanması sağlanır. Tepsinin kenarlarında kalan ekmekler hariç. İçinde tavşan etleri bulunan çukur kap ters çevrilerek lavaş ekmeklerinin tam ortasına gelecek şekilde yerleştirilir. Üzerine iyice kızdırılmış tereyağı dökülür. Islanmış lavaş ekmeklerine etler sarılarak afiyetle yenir. Bütün bunlar servisten hemen önce sıcak olması gerekmektedir. Arzu ederseniz acı pul biberle de servis yapabilirsiniz.

Not: Bu tarifi tavuk, hindi ve diğer et çeşitleriyle de deneyebilirsiniz. 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Eşimin uyarısıyla başlık da eksik bir taraf var. HARPUT USULÜ NARLI TAVŞAN olarak değişmesi gerekmektedir. Bu tarif eniştenizin anneannesinin tarifidir. İlettim umarım düzeltilir editörüm tarafından çünkü ben beceremedim.

kevser şekercioğlu akın 
 22.01.2013 13:13
 

Deneyeceğim:-) Tavşanı bulmak zor, muhtemelen hindiyle...

yeşilsoğan 
 20.01.2013 22:07
Cevap :
Bazı kasap ve büyük marketler artık satıyor sorup önceden sipariş veriliyor. Ben hindiyle hiç denemedim bir dene bakalım nasıl olacak, afiyet olsun, sağlıkla kal  21.01.2013 13:45
 

Afedersiniz, not kısmında yazdığım etleri narla hiç pişirmedim sadece lavaşla güzel olabileceğini düşündüğüm için yazdım onun için oluşacak sonuçtan sorumlu değilim.

kevser şekercioğlu akın 
 18.01.2013 14:09
 

bence bu sitedeki en güzel yazı senindi birde diğer yemekler hoşuma gitmiyor sevgiler ipek

ipek demiröz 
 18.01.2013 14:03
Cevap :
Teşekkürler İpek, beğendiğine çok sevindim, sevgilerimle  18.01.2013 15:31
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 367
Toplam yorum
: 1587
Toplam mesaj
: 310
Ort. okunma sayısı
: 862
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1965 Akçakoca doğumluyum. Evli ve dört kız annesiyim, küçük bir kızın  anneannesiyim. A.Ü. Halkla..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster