Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '10

 
Kategori
İzmir
 

Narlıdere Beyaz Vadi projesi unutuldu mu?

Narlıdere Beyaz Vadi projesi unutuldu mu?
 

NARLIDERE'DEN BİR GÖRÜNÜŞ


Bir ay kadar önceydi. Narlıdere Belediye Başkanı Sayın Abdül Batur'u Ege Televizyonu'nda izlemiştim. Söyleşide Narlıdere'ye yapılan ve yapılacak olan projelerden söz etti. Dikkat ettim de yerel seçimleri öncesi vaat ettiği Beyaz Vadi Projesi'ne hiç değinmedi. Başkan, İZSU''nun yapacaklarıyla ve Yukarı Köy'e çıkan İnönü Caddesi'ndeki düzenlemeyi anlattı. Ne yalan söyleyeyim Başkan'ı dinlerken büyük hayal kırıklığı yaşadım.

Hayal kırıklığı yaşadım derken yanlış anlaşılmasın; Sayın Batur'dan sıradaki projelerle ilgili haberler bekliyordum. Bir türlü istenen düzeye gelemeyen jeotermal enerji ile ilgili müjdeli haberler bekliyordum. Beyaz Vadi Projesi ile ilgili açıklama bekliyordum.

Sayın Başkan Narlıdere'de çok güzel işlere imza attı. Eski belediye binasını Sağlık Bakanlığı'na devretti. O bina tüm üniteleri barındıran bir poliklinik olarak Narlıderelilere hizmet veriyor.

Narlıdere, Kent Dokusunu Yenileme Projesi ile yepyeni bir görünüme kavuştu. Ayakta zor durabilen binalar yıkılarak yerine modern apartmanlar konduruldu. Ancak bu binalar dip dibe kondurulurken çocuklar ve gençler düşünülmedi gibi geliyor bana. Koskoca Narlıdere'de gençlerin okul dışındaki zamanını değerlendirecek kaç tane mini futbol ya da basketbol sahası var? Narlıdere İlkokulu'nun beton zeminli bahçesinde ve Atatürk heykelinin bulunduğu meydanda top kovalayan çocukları gördükçe içim sızlıyor.

Çelebi sokağı Ahmet Haşim sokağa bağlayan bölüm Narlıdere'ye hiç yakışmıyor. Orkide ile Emek apartmanlarının önünde daralan yol sürücülerle yayalara zor anlar yaşatıyor. Buradaki gecekondular yıkılarak yolun genişlemesi gerek.

Gelelim Beyaz Vadi Projesi'ne. 28 Eylül 2007 tarihli gazetelerde yer alan beyanatlarında Sayın Batur, Narlıderelilere ve İzmirlilere büyük bir müjde vererek projesini duyurdu.

Bu projeye göre; Atıfbey Deresi'nin kuru dere yatağı ıslah edilecek. Tıpkı Pamukkale'deki gibi yapay travertenler oluşturulacak. Ardından 100 dönümü kapsayan bu alana halkın güzel vakit geçirebileceği mekanlar yapılacak.

Nedir bu alanlar? Su oyunları parkı ile 25 metre uzunluğunda bir köprü, 750 metrekarelik bir restoran, 500 metrekarelik kafeterya, 400 metrekarelik kır kahvehanesi, 100 metrekarelik çay bahçesi, otopark ve seyir alanları.

Herkesi heyecanlandıran proje bununla bitmiyor. Beyaz Vadi kapsamında, Şehitlik'ten hareketle Sahilevleri'ne sefer yapacak nostaljik bir Tramvay Projesi de var. Narlıdere Şehitlik'ten kalkacak olan tramvay 3 kilometrelik bir yol üzerinde Sahilevleri'ndeki İnci Büfe'ye kadar tek hatta gidip gelecek. Tramvayın modeli belirlendi. İstanbul İstiklal Caddesi'nde çalışanın aynısı olacak.

Sayın Başkan 2007 yılında bu müjdeyi verdiğinde, ''Bir ay sonra başlayacağız ve 2009'da bitireceğiz, '' demişti.

Bugün 14 Ekim 2010. Bırakın bitirmeyi henüz başlanmadı.

Ne oldu, Beyaz Vadi Projesi unutuldu mu?

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..