Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '08

 
Kategori
Kitap
 

Narnia Günlükleri Aslan, Cadı ve Dolap (2)

Narnia Günlükleri Aslan, Cadı ve Dolap (2)
 

Narnia Günlükleri Aslan, Cadı ve Dolap kitabı.


Sizlere bir kitap tanıtacağım. Bu kitap Narnia Günlükleri Büyücünün Yeğeni kitabının devamıdır.

Kitabın adı: Narnia Günlükleri Aslan, Cadı ve Dolap
Kitabın konusu: Macera, fantastik
Kitabın sayfası: 187
Kitabın yazarı: C. S. Lewis
Kitabın çizimi: Pauline Baynes
Kitabın baskısı: 6. baskı

Kitabın kendi özeti:

Kapının Ardındaki Dünya

Sonu gelmeyen bir kışın hüküm sürdüğü... Kurtarılmayı bekleyen bir ülke: NARNİA

Dört çocuk, kaldıkları evdeki dolabın içinden Narnia ülkesine geçiş olduğunu fark eder. Narnia, Beyaz Cadı'nın esareti altındadır. Tüm umutların tükendiği bir anda Aslan geri gelir. Ancak büyük bir fedakârlıkta bulunması gerekmektedir.

Benim özetim:

Geçen anlattığım Narnia Günlükleri Büyücünün Yeğeni kitabındaki Digory ve Polly burda yok. Sadece o kitaptan bu kitapta olan iki karakter var. Bunlar Aslan ve Cadı. Dört kardeş var. Onların annesi ve babasına ne olduğu yazılmamış. Bu dört kardeş bir profesörün evine getiriliyor. Dört kardeş evi gezerken büyük bir odada sadece bir dolap görürler. Üç kardeşler diğer odaları gezer. En küçükleri Lucy bu dolabı açar ve içine bakar. İçinde paltolar var. Dolap çok uzun ve büyüktür. Lucy içine girer ama kapıyı kapatmaz. İçine girdiğinde dolabın sonunu bulmaya çalışır sonunda soğuk hisseder içini ve kafasına bir şeyler dokunduğunu hisseder. Daha da ilerledikçe birde ne görsün karla kaplı bir dünya. NARNİA. Böylece diğer kardeşlerinde Narnia'ya gelerek macera başlar. Sonunda dört kardeş ikisi kız, diğer ikisi erkektir. İki erkek kral, diğer iki kız kraliçe olurlar.

Tavsiye:

Bu kitabı bütün herkese tavsiye ederim. Sürükleyici bir kitap. Narnia günlüklerinin dokuz kitabı var. Ben şuan iki kitabını bitirdim. Çok güzel kitaplar tekrardan herkese tavsiye ediyorum.

 
Toplam blog
: 39
: 3063
Kayıt tarihi
: 18.07.08
 
 

1995, İstanbul doğumluyum. Öğrenciyim. Kitap okumayı, yazı yazmayı, müzik dinlemeyi severim. RBK...