Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '14

 
Kategori
Uzay
 

NASA'nın ürküten uyarısı - Gündüzün çöküşü

NASA'nın ürküten uyarısı - Gündüzün çöküşü
 

NASA başkanı Charles Bolden'e göre son yüzyılın en büyük güneş fırtınası yüzünden önümüzdeki  21-22-23 Aralıkta dünyanın yarısı karanlıkta kalabilecekmiş. Şaka gibi değil mi? Tam üç gün süren koyu bir karanlık.. Bilmiyorum tarihte böyle bir olay vuku buldu mu ama tam bir "Gündüzün Çöküşü " filmi..

Bolden'e göre üç gün boyunca non-stop karanlık yaşayacak dünyamızın yarısı içinde ülkemiz de girerse olabilecekleri şöyle bir tahmin edelim bakalım:

Bir defa zaman kavramı değişime uğrayacak, kesintisiz bir karanlık psikolojimizi fena etkileyebilecektir.. Gerçi saate göre bir planlama yapılabilir ama gündüzün geceden bir farkı kalmayacağı için zaman-mekan birbirine karışacaktır.

İlk ve orta dereceli okullar tatil edilecek, milyonlarca öğrenciyi evde tutmak için aileler bu "kara günlerde " kara kara düşünecektir. Dini bayramlarda yaşıyoruz: Bazen 9 gün tatil oluyor ve kıyamet kopmuyorsa bu özel üç gün de resmi tatil ilan edilebilir. Ancak halkın temel ihtiyaçlarını karşılamak için çarşı pazarın ışıl ışıl çalışması gerekecektir. Bu arada AVM'lere ve eğlence yerlerine gün pardon gece doğacaktır. Bu "tarihi karanlık" boyunca hiç kapamasalar da olur. Tam üç gün boyunca kesintisiz alış-veriş ve eğlence..Tüketim artışı nedeniyle ekonominin geri gideceğine daha da ileri gitmesi olasıdır.

Bu arada ite uğursuza  "gece doğabilecektir". Hırlısı, hırsızı, arlısı, arsızı mesaiyi arttıracak, ancak gecesi gündüzü birbirine karışan ve bu yüzden de uykusu haram olanlar nedeniyle hüsran da yaşayabileceklerdir. Doğunun güzelim şehirlerini yakıp yıkmak için aportta bekleyen terör takımı için de bu durum bir fırsat olabilecektir. Gene sağa sola Molotof atıp, bu uzun karanlığı gündüze çevirebileceklerdir.

Belki sağduyu galip gelir de çatışma yerine barış ve huzurun daha iyi olduğunu nihayet anlayabilirlerse şehir meydanlarında büyük ateşler yakıp etrafında halay da çekebileceklerdir.

Aslında aklıma o kadar çok şey geliyor ki bu konuda bir kitap bile yazabilirim. Ancak yine de "sabahın şerri gecenin hayrından iyidir " diyerek dünyanın karanlıkta kalacak yarısına ülkemizin girmemesini dileyelim.

 
Toplam blog
: 343
: 446
Kayıt tarihi
: 19.02.11
 
 

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Teknoloji Yönetimi dalında mast..