Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

NASA pilotunun boyu bu egzersizlerle 7 cm uzadı!

NASA pilotunun boyu bu egzersizlerle 7 cm uzadı!
 

NASA boy uzatma


İnsan boyunun  50 yaşını geçmediği sürece yaşı kaç olursa olsun yapılan egzersizlerle 3 ay gibi bir sürede 5-7,5 cm arasında uzayabildiğini biliyor muydunuz?Muhtemelen saçmaladığımı düşünüyorsunuz öyle değil mi?

“İnsan hiç 20 yaşından sonra uzar mı?Ergenlik bitti boy uzaması bitti!Güldürmeyin Allah aşkına…”

Alın size gerçek:NASA Pilotları birkaç ay içerisinde 5-7,5 cm arasında uzatılabiliyor.

Peki bu nasıl oluyor?Öncelikle şunu söyleyeyim yazıyı sonuna kadar okumadan kimse ahkam kesmesin.Hayatınızda çok az insandan duyabileceğiniz şeylerden bahsedeceğim.E boşuna blog yazarı olmadık,boşuna yıllarımızı spora ve araştırmaya vermedik…

Durum şöyle oluyor.Uzaya gönderilen astronotlar yerçekimsiz ortamın etkisiyle boşlukta bulundukları zaman diliminde birkaç ay-bazılarında hafta- içerisinde 5-7,5 cm arasında uzuyor.Hatta bu 1960 dan beri bilinen bir gerçek olduğu için bütün astronotların kıyafetleri de ona göre dikiliyor.Bu astronotlar Dünya’ya geldiklerinde yaklaşık 2-3 hafta içerisinde eski boylarına dönüyorlar.

Peki bu nasıl mümkün oluyor? Kemiğe kemik mi ekliyorlar uzayda? Hayır tabiî ki…

Olay şöyle:Omurilik arasındaki sıvının hacmi Dünyadaki dikey yöndeki yerçekimi kuvvetinin etkisiyle giderek azalıyor.Hani şu eklemlerdeki sıvı kaybı meselesi.Durum böyle olunca 34 adet omurun her birinin arasındaki sıvının azalması sebebiyle milimetre milimetre toplamda 4-8 cm arasında boy kısalığı meydana geliyor.Tabi bu omurilik sıvısının hacmi bir hastalık vs. durumu olmadığı müddetçe bir yerden sonra sabit kalıyor.Ve bu da sizin şu anki mevcut boyunuz oluyor. Yani anlayacağınız aslında herkes bu dikey basıncın etkisinden kurtulsa boyu şu ankinden 5-7 cm arasında daha uzun olabilir.!!!

Şöyle dediğinizi duyar gibiyim:” E ne yapalım yani hepimiz uzaya mı çıkalım?”

Sakin olun açıklayayım.Durumun böyle olduğunu gören bilim adamları uzaydan gelen astronotlara yaptıkları araştırmalar sonucunda oluşturdukları bir boy uzatma programını uyguladılar.Ve sonuç harika astronotların bazılarının boyu 1-2 cm daha uzarken bazılarının da sabit kalmaya devam etti yani eski haline dönmedi.

Bunun ardından akıllara şu soru geldi.İnsan boyu omurga arasındaki sıvının hacmi artırılarak 5-7 cm arasında uzatılabiliyor(gerçek potansiyeline geliyor) bu mümkünmüş.Peki biz bunu hiç uzaya gitmeyen insanlara dünyada uygulayarak da başarılı olabilir miyiz?

İşte bu noktada da devreye Uzman Derek J. Boris girdi bunun mümkün olduğunu hazırladığı egzersiz,özel yöntem ve programla bütün dünyaya gösterdi.Birkaç ay içerisinde deneye tabi tutulan yüzlerce insanın boyu bu yöntemle şaşırtıcı bir biçimde uzadı ve programı uygulayıp uzayan insanların sayısı gün geçtikçe artıyor.


 

 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..