Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '06

 
Kategori
Dostluk
 

Nasıl bir arkadaşın olsun

Nasıl bir arkadaşın olsun
 

İnsanların hayatta en çok korktukları şeyin başında yanlız kalmak gelmektedir. Yalnız kaldığında,herhangi bir şeyi paylaşacak bir kimse yanında olmadığı zaman kendisini kötü hisseder, yaşamdan kopmuş sayar,kendi sorunlarını veya karşısındaki arkadaşının sevinç ve hüzünlerini paylaşmak, kendini rahatlatmak ister.

İşte gerçek bir arkadaşın olduğunda onunla konuştukça,uyum içinde olduğunu hissettiğinde, kendinde bir rahatlama, huzur hissettiğinde"iyiki böyle bir arkadaşımız var"dememiz bizi şanslı kılar. Onu üzmemek uyum içinde olmamız insana huzur verir, bu huzur işimizde ve yaşamımızda bizi motive eder.

İlişkilerde hiç bir çıkarı gözetmeden sadece bir birine destek olmak, her konuda bilgi alışverişi yapıp fikirlerini açıkça ve kendi doğrularını söylemek, biz insanların herzaman arayıpta bulamadığımız bir şeydir. Gerçek arkadaşlıklar, dostluklar ömür boyu sürer, çünkü birbirilerini tamamlayan, her konuda karşılıklı olarak destek olan kişiler, bilirlerki karşısında konuştuğu arkadaşıyla rahatlıyacak bir şey muhakkak bulacaktır.

İnsanın doğasından dolayı yanlız kalması çok zordur.Ama iyi bir mevki,servet ve etrafında onlarca senin sırtını sıvazlayan insan olupta, bunca şan, şöhret içinde kendini yanlız hissettiğinde işte gerçek tehlike ozaman insanın başına gelir. O zaman yanlızlığını paylaşacağın gerçek bir dostun yoksa başka tarafta yanlızlığını giderecek geçici mutluluklar peşine koşmaya başlarsa insan, dönüşü olmayan bir yola girer, madde bağımlısı olup çıkar. Bu tehlikeler günümüz toplumlarında sıkça görülen tehlikelerdir.

Neticede iyi bir arkadaş, onunla paylaşılanlar sayesinde birbirlerini tamamlayıp motive etmek, karşılaşılan sorunlara cevaplar bulunmak, hayatın tüm iyi ve kötüsünü betimlemektir.

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..