Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '14

 
Kategori
Siyaset
 

Nasıl bir Cumhurbaşkanı olmalı?

Nasıl bir Cumhurbaşkanı olmalı?
 

Cumhurbaşkanılığı forsu


Nasıl Bir Cumhurbaşkanı?

Yılmaz Büyükersen ’e soruyorlar kamuoyu yoklamalarında cumhurbaşkanlığına aday olmanız isteniyor, ne diyorsunuz sorusuna, Yılmaz Büyükersen’in yanıtı:

Önemli olan kişiler değil, nasıl bir cumhurbaşkanı? Kamuoyunun yakından tanıdığı Yılmaz Büyükersen kim mi?

1976'da mezun olduğu akademinin başkanlığına seçildi. 1982'de Anadolu Üniversitesi rektörlüğüne getirildi. 1987'de aynı göreve tekrar atandı. Ayrıca, 2 dönem Radyo Televizyon Yüksek Kurulu başkanlığını yürüttü. 1994 yılında 3984 Sayılı Kanununun çıkarılmasıyla bu görevinden ayrıldı. Türkiye'nin ilk Sinema ve Televizyon Okulu'nun kuruluşunu Eskişehir'de gerçekleştirdi. Anıtkabir müzesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün birebir boyutlardaki balmumu heykeli, yine Prof. Büyükerşen tarafından yapılmıştır. Ayrıca Eskişehir'de ikinci üniversitesinin kurulmasına ve dünyada tek olan açıköğretim fakültesinin kurulmasına da öncülük etmiştir

Büyükerşen, resim ve heykel gibi güzel sanatlara yatkınlığını rektörlüğü döneminde üniversitelere açtığı bölümler ile özel yaşamında da özellikle yarattığı balmumu heykellerde göstermiştir. Belediye başkanlığı döneminde ise Eskişehir'e koyduğu heykeller ile sanata ilgisini belli etmiş, bu heykeller ile halka mesaj verme amacı gütmüş. zaman zaman tepki toplamış, eleştirilmiştir.

Kendi adını taşıyan Türkiye'nin ilk balmumu heykel müzesini 19 Mayıs 2013 tarihinde açmış, bir toplantıda Beyazıt Öztürk' e heykelini yapma sözü vermiştir. (30 Mart 2014 Vikipedi)

Aynı soruyu Abdullatif Şener’e de soruyorlar. O da önemli olan kişi değil, nasıl bir cumhurbaşkanı, diyor. Kim Abdüllatif Şener? İşte yanıtı:

Abdüllatif Şener (d. 1954, Yıldızeli, Sivas, Türkiye), Türk siyasetçi, akademisyen, eski TBMM milletvekili, eski başbakan yardımcısı, eski maliye bakanı ve Türkiye Partisi'nin kurucusudur.

59. Hükümet ve 58. Hükümet Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, öncesinde 54. Hükümet Maliye Bakanı, TBMM 19. Dönem ve20. Dönem Refah Partisi, 21. Dönem Fazilet Partisi, 22. Dönem AKP Sivas milletvekilidir.

1954'de Yıldızeli'nde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Gazi Üniversitesi'nde doktora yaptı. Gazi Üniversitesi Bolu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde dekan yardımcısı oldu. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü'nde öğretim üyeliği yaptı. Maliye Bakanlığı'nda Gelirler Kontrolörü olarak çalıştı. AKP kurucu üyesidir.Fransızca bilmektedir. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

AKP ile yaşadıkları görüş ayrılıkları sonrası 2007 yılında yapılan seçimlerde aday olmamıştır. Yeni bir parti kurma girişiminde olan Şener, birçok üniversitede öğretim üyeliği yapmıştır. 25 Mayıs 2009 itibariyle Türkiye Partisi kurucusu ve genel başkanıdır. 12 Haziran 2011 seçimleri için partisinin genel başkanlığından istifa ederek Sivas'tan Bağımsız milletvekili adayı olmuştur. 17.092 oy almasına karşın milletvekili seçilememiştir. Ayrıca Türkiye Partisi 27 Ağustos 2012'de kapanmıştır. 2007 seçimlerinde Türkiye Partisi AK PARTI kurucusu olan Abdüllatif Şener AK Parti Yozgat milletvekili seçildikten sonra AK PARTİ'den istifa ederek Türkiye Partisine geçiş yapmıştır Türkiye Partisi 23.dönem'de 1 sandalye almıştır.(28 Nisan 2014 Vikipedi)

Bunlar, Türkiye kamuoyunda cumhurbaşkanı adayı olarak görülen seçkin politikacılar, akademisyenler, Türkiye Cumhurbaşkanlığı’na Erdoğan’dan daha iyi yakışmazlar mı? Hem de dürüst olduklarına inanılan kişiler. Ülkemizin kaynaklarını, değişik yöntemlerle yakınlarına aktarmamışlar. Dışta ve ülkeyi daha iyi temsil etmezler mi?

Yılmaz Büyükersen; kentine, kentinin insanına değer veren özlemini çektiğimiz, örnek bir belediye başkanı. Sanatın içine tükürmüyor, sanatı ucube olarak görmüyor. Aynı zamanda bir sanat adamı. Seçilir mi? Ona da karar verecek Türkiye insanı. Kendini, böyle bir insanla özdeşleştiriyor mu? Yoksa toplum; kendi gibi düşünmeyenleri aşağılayan, küçük gören, kendini beğenmiş, bir söylediği diğerini tutmayan, yolsuzluklara batmış; ülkeyi üst kimlik, alt kimlik diye bölen, Güneydoğuyu ve Doğu Anadolu’yu terörist erke bırakan, dış ülkelerle anlaşmayan, politik rüzgârlara göre yön değiştiren… Bir cumhurbaşkanı mı istiyor? Üstelik kendinden başka kimseyi görmeyen; “narsis “ totaliter cumhurbaşkanı istemiyorum.

O halde nasıl bir cumhurbaşkanı olmalı:

Ülkesinin kurum ve kuruluşları arasındaki uyumu, eşgüdümü sağlayan,
Cumhurbaşkanı seçilebilmek için terör örgütüyle işbirliği yaparak ülkenin bölünmesine, parçalanmasına uygun ortam yaratmayan,
Ülkesinin insanlarını, inançlarına göre ayrıştırmayan,
Hukuka, Anayasa’ya, insan hak ve özgürlüklerine saygılı,
İnsana ve insanlığa saygılı, insanı seven,
Demokratik hak ve özgürlüklere saygılı, bu konuda ülkenin saygınlığına gölge düşürmeyen,
Üretene, emeğe saygılı,
Öncelikle bu ülke insanın ölümüne üzülen,
Yabancı dil bilen,
Yabancı devlet adamlarına evrensel protokol ilkelerine göre davranan,
Tarih bilgisi olan, özellikle Ortadoğu’nun geçmişi hakkında bilgili,”Arap Baharı”nı algılayıp değerlendirirken süper güçlerin etkisi altında kalmadan yansız bir politika izleyebilen,
Ülkesinin değerlerini her şeyin üstünde tutan,
Ülkesinin çalışanlarına; benden olan, olmayan diye bakmayan,
Komşularının iç işlerine karışmayan; El Kaide, El Nursa, Taliban, Hizbullah… Gibi terör örgütlerini komşu ülkelere karşı kullanmayan,
ABD’nin “Büyük Ortadoğu Projesi”nin eş başkanı olmayan,

Sonuç

Bu özellikler çoğaltılabilir de bu özellikleri taşıyan biri, bu ülkede cumhurbaşkanı seçilebilir mi? Buna da ülkemiz insanı karar verecek.Demokrasiye inanmış-demokrasiyi amacına ulaşmak için araç görmeyen-insan hak ve özgürlüklerini hiçe saymayan, kendi gibi düşünmeyenleri dışlamayan, hukukun üstünlüğüne inanan, dünyayla ve kendi ülkesi insanıyla dost olan bir adayı; bu ülke, seçebilir. Böyle bir cumhurbaşkanı, ülkeye huzur, mutluluk getirecektir

 
Toplam blog
: 391
: 2555
Kayıt tarihi
: 04.12.12
 
 

Hüseyin BAŞDOĞAN, 1942'de Malatya- Arapgir'de doğdu.Arapgir Ortaokulunu, Diyarbakır Öğretmen Okul..