Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '15

 
Kategori
İnançlar
 

Nasıl bir halde olduğunun farkında mısın güzel ülkemin milleti?

Nasıl bir halde olduğunun farkında mısın güzel ülkemin milleti?
 

 
Kendi öz kültüründen korkan,korktuğu için geçmişini reddeden, refah ve kurtuluşun batı kültürünün benimsendiğinde gerçekleşeceği umudu taşıyıp modernleşme adı altında başkalaşmaya çalışırken kendi içinde fikir çatışması yaşayıp komikleşen ve bu komikliği görselliğinede yansıtan.. ya da tam tersi, kendi öz kültürüne  körü körüne bağnazca bağlanmış, dogmatik düşünen, çıkarları uğruna diğer insanların inançlarını sömürüp,  inançları uğruna gözünü bile kırpmadan  insan hayatına kast eden bir millet. TÜRK MİLLETİ!
Kimi Osmanlı İmparatorluğunun üç kıtada 600 yıl süren hakimiyetinin etkisinde kalarak yeni osmanlıyı yaratma eğilimi gösterirken kimi de Kemalizm'i inatla savunmaya çalışıp yeniliklere kendini kapatan, Kemalizm'e tamamen zıt düşen dogmatik düşünce biçimine bürünmüş durumda.
 
Sığ düşüncelerin ülkesi TÜRKİYE!
 
BİZİM GERÇEK KÜLTÜRÜMÜZ; Anneannelerimizin taktığı mis kokulu tülbentlerde, vakti geldiğinde minarelerden gelen ezan sesinde, yeniçeri askeri bandosu Osmanlı mehterinde, yolumuzu iyilik ve doğruluktan ayırmamak için inanmaya çalıştığımız  İSLAM da! Okuduğumuzda ölülerimizin ve kendi ruhumuzun ferahlığa kavuşacağını düşündüğümüz KUR'AN da,ailemiz ve sevdiklerimiz ile hasret giderebilmek için kutlanan dini bayramlarımızda, sözde özgürlüğümüzü kutladığımız kültürümüz olmaya aday niteliğinde olan milli bayramlarımızda ....... 
 
Doğu ve Batı kültürleri arasında sıkışmış ülkemin insanı hiçbir zaman kendi gibi olmadı olamayacakta!
 
Anneannelerimizin saf inançları ile taktığı o mis kokulu tülbentler şimdilerde inançların ötesinde siyasi çıkar amaçlı kullanılmaya başlandı. Saçlar örtüldü ama kol,bacak,popo açıldı. Tehlike anında kafasını saklayan Deve kuşu modeli! 
 
Ezan sesinden rahatsız olan türler de var. Neymiş gelen turistlere bağnazca gelebileceğini ve bu sebeple vasat bir imaj sergilediğimiz gibi bir düşünce hakim. Bu düşünceye hakim sözde avrupa kültürünü benimsemiş bu modern zat'a diyorum ki; Turistler bir ülkeye o ülkenin kültürünü merak ettikleri için gelirler ve ezan seside onlara içinde bulundukları ülkenin inancı olan, islam'ı hissetiren mistik bir ses olarak gelir ve merak uyandırır. Eğer ezan okuduğu anda yanında yabancı bir turist gezdiriyorsan sesi duyan turist merak eder ve  sana ezanın ne anlam ifade ettiğini sorarsa  ve verebilecek bildiğin bir cevabın yoksa gerçekten vasat görüntüyü sergilediğin an işte o andır!!!  Seni o vasat durumdan kurtarmak amaçlı verebileceğin cevap şudur; 
 
"Allâh-ü Ekber" (Allah en büyüktür) 
"Eşhedü en lâ ilâhe İllAllah" (Şahitlik ederim ki Allah'tan başka ilah yoktur) 
"Eşhedü enne Muhammeden Rasûlullah" (Şahitlik ederim ki Muhammed Allah'ın elçisidir)
"Hayye ale's-salâh" (Haydi namaza) 
"Hayye ale'l-felâh" (Haydi kurtuluşa)
"Allâh-ü Ekber" (Allah en büyüktür) 
"Lâ ilâhe İllAllah" (Allah'tan başka ilâh yoktur)
 
İnandıkları kitabın ne anlatmak istediğini bilmeden islamı yaşamaya çalışan bir milletiz. Kur'an ı bir kere bile türkçe okumamış ve ayetlerin ne anlama geldiğinden bi haber bir cami hocası olur mu? Türkiyede olur! Cemaate vaaz verirken Kur'anın gerçekliği ile değil kendinden önceki büyüklerinden duyduğu kulaktan dolma bilgilerle verilen vaazlerle ne kadar ileriye gidilebilir. Zaman değişiyor, yaşamlarda! Kur'an ın zamana göre uyum sağlayan hükümlerle yazıldığı gerçeğine varılması gerekiyor artık. Kuran'ı bırakıp hadislerle yaşıyor herkes. Hadislerin gerçekliği tartışılır, gerçek olan Kurandır. Hadislerle kafa karıştırıp dini içinden çıkılmaz bir hale sokuyor din adamları . Bu sadece islamda değil, hristiyanlıkta, yahudilikte vs. de de böyle. 
 
Neden?
 
Çünkü inanılan din ne kadar anlaşılması güç olursa insanların danışma mercilerine o kadar ihtiyacı olur. Bu da inançlı  insanları maddi ve manevi sömürmenin en kolay yoludur. 
Kendi kültürümüzü beğenmeyip inançlarımızdan korkar olduk. Asıl korkmamız gereken inançlarımızı kendi şahsi çıkarları için kullanan zihniyettir.!!!!
 
UYUDUĞUNUZ UYKUDAN UYANIN ARTIK!!!!
 
Toplam blog
: 49
: 299
Kayıt tarihi
: 24.07.14
 
 

HAYATA DERKENAR! ..