Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '09

 
Kategori
Güncel
 

Nasıl bir hukuk avukatlığıdır..!

Nasıl bir hukuk avukatlığıdır..!
 

Münevver ve Babası (resim basından alıntıdır..)


Yaklaşık 7 ay haber bültenlerinde konu olan Münevver cinayeti ile ilgili haberleri hiç takip etmedim..

Katil zanlısı Cem efendi yakalanınca ilgimi çekti, haberlerini izliyorum..

Bir insanın duygularını kendi duygularınızla ortak hale getireceksiniz, birlikte geleceğe dair hayaller kuracaksınız ve karşınızdaki kişi herşeyinize güvenerek öncelik sıralamasında sizi en önde tutacak, bütün varlığımla seninim diyecek ve siz mesaj kıskançlığı nedenine bağlayarak sevdiğiniz, herşeyiniz olan insanı bıçak darbeleriyle öldüreceksiniz!

Sonra ölümü ile tatmin olmayacaksınız, testere ile başından, kollarından, bacaklarından keseceksiniz daha sonra da "kıskançlık yüzünden yaptım, pişmanım" diyerek suçunu hafifletmek için senaryolar yazacaksın!

18 yaşını doldurmaya bir ay kalmış insanın Ceza Mahkemeleri Kanunlarına göre her ne kadar çocuk kategorisine alınsa da kamuönünde "delikanlı" diye nitelediğimiz ergenlik çağını çoktan geçirmiş, ayakları üzerinde durabilen, çalışan, kazanan birey olarak önümüze çıkıyor..

Vahşi katil Cem efendi hafifletici nedenlerden dolayı kendisini savunup ne kadar mahkümiyet süresini azaltmak istese de yaşamı boyunca cinayet sahnesi ile yaşamını sürdürecek..

Nasıl bir Hukuk Avukatlığıdır ki bir katilin işlediği suç ortadayken ve genç bir kızın hayatının acımasızca son bulduğunu bildiği halde katilin mahkümiyet süresini azaltmak adına senaryolar yazıp zanlıya enjekte edebiliyor?

Kamuoyunda 7 ay sürede gündemde kalan bu vahşi cinayet nefretle kınanırken sonucu da kamuoyunca takip edilmektedir..

Kamu vijdanı Cem'i afetmemekte, senaryoları ve hiçbir hafifletici sebepleri kabul etmeyerek direkt cinayet suçundan Türk Ceza Kanunu yasalarınca cezalandırılmasını istemektedir..

Bu cinayet ve ceza süresi topluma örnek oluşturacağı için bir çok genç kız ve erkekleri hatta aileleri etkileyecektir..

Türk Adaleti en uygun ceza ile cezalandıracağına inanıyorum..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..