Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '09

 
Kategori
Danışmanlık
 

Nasıl bir liderlik?

Nasıl bir liderlik?
 

Aktif ve üretici bir ekibinizin olması, forumunuz için hayati derecede önemlidir ve forumunuz ne kadar genişse, bu önemde o derece artar. Ekibinizle aranızda güven bağı olması gerekir, böylece, forumda sürekli bulunmanıza gerek kalmaz, başka şeylerle de uğraşabilirsiniz. Yönetim kadronuzda bulunan insanlar, sizin yokluğunuzda da işlerini yapabilmeliler. Güven, yapmaları gereken şeyleri doğru anlyana, doğru insanları seçmenizle başlar, yönetim kadrosu ile admin arasındaki ilişkiyi anlamaya kadar genişleyen bir yelpaze oluşturur.

Nasıl Bir Liderlik?

Basit, anlaşılır ve örneklemelerle liderlik etmelisiniz. Gerçekten, daha iyi bir yol yok. Herkesin takip edebileceği örnekleri ortaya koyun. Zorlukların üstesinden gelebilecek bir ekibiniz olmalı. Moderatör işlerini halledebilmeliler (Konu silme, kullanıcılarla iletişim vb.). Ancak, moderatörlük bir durum görürseniz de, bunu kendiniz yapın. Başkasına yaptırmayın. Bu görevlerin, sizin astınızın görevi olduğunun görünmesine izin vermeyin, böyle bir yaklaşım, saygısızlık yorumlarına neden olur.

Yine de, patron olduğunuzu her zaman hatırlayın. Bu, insanlara, patron olduğunuzu hatırlatmanız anlamına gelmez. Bir çok insan, bana öneri ile geldiğinde, “Yine de senin siten, sen bilirsin” gibi şeyler de söylüyor. Evet, doğru, benim sitem. Yani? Benim sitem kullanıcılar yoksa, hayalet bir şehir. Ekibinizdeki arkadaşlarınıza (bu konu için, üyelerinize), hepsini hayata geçirmesenizde (hatta çoğunluğunu), önerilerin sizi memnun edeceğini ve bu önerileri göz önünde bulunduracağınızı vurgulayın.

 
Toplam blog
: 22
: 3752
Kayıt tarihi
: 03.05.09
 
 

Deniz Yakut, Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği öğrencisi. Şu anda, aktif olarak 190 bi..