Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '16

 
Kategori
Siyaset
 

Nasıl bir politika

Nasıl bir politika
 

Radikal Blog kapatılmadan önce sutunumda Suriye politikası üzerine çokca yazılarım olmuştu. Arşivde duruyor.

Dünya kamuoyunun gözünde Esat'ın gitmesine ramak kaldığı günlerde, Esat'ın bir yere gitmeyeceğini ve Amerika'nın desteğiyle yerinde kalacağını hatta daha da güçleneceğini, Amerika eğer istemiş olsaydı tıpkı Saddam ve Kaddafi örneğinde olduğu gibi Esat yönetiminin de devirebileceğini yazmış ve öngörmüştüm.

Hatta bir yazımda Suriye'de bulunan 5 Milyon Türkmen nufüsünu ülkemize kaydırarak Amerika'nın Ortadoğu Projesi kapsamında Türkmensiz bir Suriye ile devam ettirmesinin söz konusu olduğunu yazmıştım.

Bugün durumun o merkeze doğru kaydığını görüyoruz..

Ülkeyi yönetenler tarafından Suriye ile ilişkilerin düzeltileceği yolunda açıklamalar yapılıyor.

- "Hayırdır?" diye sormayacağım..

- "Dün Suriye politikası üzerinde yapmış olduğunuz eylemlerinizin yanlış olduğunu mu söylemek istiyorsunuz? diye de sormayacağım..

Sormayacağım çünkü ülke tümüyle ABD ve AB'ye bağlıdır hem ekonomi bağlamında hem de politika bağlamında!.

Sormayacağım çünkü yeni global ekonomi düzeninde dünya tuccarları ne diyor ve ne istiyorlarsa o oluyor ABD ve AB'ye bağlı ülkelerde!

Sormayacağım çünkü Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) kapsamında İslam ülkelerinde mezhepler üzerinde yaşanan çatışmaları örgütleyen de çatışmaları yönlendirenin de Amerika olduğunu biliyoruz!

Dolayisiyle, Suriye'de yaşanan çatışmaları yönlendirenin de ve çatışmalardan hayatlarını kurtarmak isteyen, evlerinden yurtlarından kaçmaya zorlanarak ülkemize sığınmalarını sağlayanın da Amerika olduğunu biliyoruz!

Suriye üzerinde oynanan oyunlar hakkında gerçekleri söyleyen bir tek siyasetçi gördünüz mü sevgili okurlarım?

Görmedinz!

Göremezsiniz. Zira bütün siyasiler (iktidari muhalefeti ile) ABD ve AB'nin isteklerini yerine getirmek zorundadırlar!

Ana muhalefet liderinin "Multeci durumda olup ülkemize sığınanların Suriye'deki evlerini onaralım ve yurtlarına dönmelerini sağlayalım" şeklinde olumlu bir yaklaşımı oldu ama yeterli değildir.

Benim siyasilerden beklediğim şudur;

- "Suriye ve Ortadoğu'da yaşanan mezheplere dayalı çatışmaların tamamen yeraltı dünya tuccarların (Petrol Gaz Döviz Borsa Faiz Silah) örgütleyip kazanımlarına kazanım katmak adına oynanan oyunlardır"..

- "Bu tür oyunlarla kan dökerek, insanı insana öldürterek ve de dünya siyaset argumanlarını kullanarak amaçlarına ulaşmaktadırlar."

- "Gerek Rus uçağının düşürülmesi, gerekse İsrail ile yaşanan gerginlikler ve sonrasındaki geri dönüş manevraların senaristlerinin de bir Suriye politikasının uzantısı olduğu ve bu uzantıları doğuranın da emperyal ülkelerin ta kendileri dir."

- "Botlarla kaçak olarak Yunan adalarına geçmek isterken alabora nedeniyle ölen multecilerin sorumluları da Amerika'dır! Dünya tuccarlarıdır!" diyebilecek siyasetçiler arıyorum.

Nerede?

Var mı ülkede bunları söyleyebilecek politikacı?

Yok!

Neden hiç sandığa gitmediğimi biraz olsun anlatabildim mi acaba?

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..