Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '16

 
Kategori
Eğitim
 

Nasıl ders çalışmalıyız

Nasıl ders çalışmalıyız
 

Öğrenme Modelinizi Öğrenin


Odasına giden çocuğun ders çalıştığını düşünmek, bazen kendini avutma olabilir. Gerektiğinde gün be gün, gerektiğinde 3-4 günde bir denetleme çok yararlı olacaktır. Odanın dizaynı; dikkati dağıtmayacak, TV-bilgisayar olmayacak şekilde dizayn edilmeli, enerji veren renkler içermeli.
 
Her çocuğa, seviyesine göre ders çalışma programı yapmalı, çözebileceği kadar soru ve pratik hedefleri koyulmalı. Ödevi yapmadığında, geri dönüşlerde sorun yaşandığında sabır göstermeli ve doğruda ısrar etmeliler.
 
Zamanlarının müşahitliği ölçüsünde, öğrencilerinin evdeki zaman programlamalarına kadar eğilmeli ve anne babalara “iletişim” danışmanlığı yapmalılar.1,6 ve 9.sınıfa başlayan çocuklarımızın hem akademik sistemlerinin hem de ders çalışma şekillerinin değişebileceğini, farklılaşabileceğini bilmeli ve bu konuda daha fazla duyarlılık göstermeliyiz.
 
Eğitim yılının ilk zamanlarının başarılı geçmesi, hem bundan sonraki sınıflarda başarı düzeyini etkiler, hem de arkadaş çevresinin doğru şekillenmesine katkıda bulunur.
 
Eğitimciler, kendilerini, öğrencilerinin “öğrenme modellerini tespit etme noktasında geliştirmeli ve nasıl daha iyi öğretebilir ve eğitebilirim diye düşünmeliler. Her öğrenci ile farklı mı ilgileneceğim! Buna güç ve zaman mı yetişir diyebilirler. Doğru, ancak dünyanın en kutsal ve değerli mesleğini icra ettikleri de bir gerçek.
 
Öğrenciler;
 
Başaramayacağım diye korkmamalı, bugüne kadar neleri başarmadım ki deyip kendimizi sürüklemeliyiz.·         Odanız sade ve sizi motive edecek donanımda olsun(güzel sözler, ufuk insanlar, vizyonumuzu açıcı görseller, vb…)
 
Ders çalışmalarımız;45 dk. lık çalışma,10-15 dk. dinlenme seansları şeklinde olmalı.
 
Ders çalışasım gelmiyor deyip zaman kaybetmemeli, oturup dersin başında, çalışma isteğine çağrılar yapılmalı.
 
Ders çalışmaya başlandığımızda zorlandığımız, bilhassa sayısal dersleri önceliğe koymalı, hafızanın diri olduğu sabahın erken saatlerinde de okumaya ve ezbere dayalı dersleri çalışmalıyız.·        
 
Ders çalışma, TV-bilgisayar zamanları, yemek yeme, yatma-kalkma zamanlarını rutinleştirmeli, vücudun anatomisinin de buna kısa bir zamanda uyum sağlayacağını bilmeliyiz.
 
Unutmamalıyız ki okul ve derslerimizin yanında bir de ailenin bir üyesiyiz. Dolayısıyla aile üyelerine karşı görevlerimizi ve bize düşen sorumluluklarımızı aksatmamalıyız. Bunların yük değil aksine, dinlenme ve dinginlik sebebi olduğunu unutmamalıyız.
 
Toplam blog
: 53
: 432
Kayıt tarihi
: 22.02.08
 
 

Eğitimle Geliştir Kendini           Eğitimci-yazar olarak halen Kişisel Gelişim, Liderlik, Beden ..