Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '19

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Nasıl Fazla Kilo Veririm?

Önce şuna karar vermeliyiz, fazla kilo vermek mi istiyoruz, kalıcı kilo vermek mi? Her zaman danışanlarıma süreye odaklanmamalarını bunun bir yaşam biçimi olması gerektiğini, her sağlıklı beslenmeyle güzel alışkanlıkla geçen günün kârımıza olduğunu hatırlatırım. 

Unutulmamalı ki, hızla verilen kilolar hızla geri alınıyor. Hiçbiri kalıcı olmuyor. Önemli olan kilo vermeyi yaşamınızda her daim uygulayabileceğiniz şekilde yapabilmeniz. 

Yapılan çalışmalar da her zaman dengeli bir beslenme ile verilen kiloların daha kalıcı olduğunu gösteriyor. 

Önemli olan iştahımız ile duygu durumumuzun farkına varmamız, yemek yerken kendimizi gözlememiz ve açlığımızı duydu durumumuzla kıyaslayıp ona göre yemek seçimlerimizi yapmamız…

Yemek seçimlerinde doğru beslenme tercihleri yapabilmemiz ve bunu alışkanlık haline getirebilmemiz gerekiyor. Öncelikle kötü beslenme alışkanlıklarının bize sadece kilo anlamında değil uzun vadede sağlık açısından da zarar verdiğini kabul etmemiz gerekiyor. 

Doğru beslenme alışkanlıkları öncelikle daha doğal, daha sebze meyve ağırlıklı beslenmeyle başlıyor. Şekerden ve basit kabonhidrattan yani işlenmiş gıdalardan uzak olmak her zaman sağlık açısından büyük önem taşıyor, bunları tüketerek kilo vermemizi zorlaştırırız. Ve en önemlisi bazı diyetlerin önerdiği gibi fazla protein tüketmek yerine kilomuza göre almamız gereken protein miktarını almalıyız, ki bu vücudumuzun yıpranmaması için çok önemlidir. Bir diğer önemli nokta ise tükettiğimiz her şey sağlıklı dahi olsa sağlıklı pişirme yöntemleri ile pişirilmediği taktirde onlardan fayda sağlayamayacağımız bir yana, kilo vermede de önümüzde engel olacaklardır. Sonrasında ise en önemli olan yemek yeme zamanlarımızı kontrol altına almak, düzenlemek ve duygularımızla yemek yemeyi kontrol etmeyi başardığımızda ve bu şekilde de beslendiğimizde sağlıklı kilo kaybı rahatlıkla gerçekleşecektir. 

Düzgün beslendiğimizde ister istemez eskisinden daha az kalori alırız. Bu da kalori saymadan, besin seçimlerimizi değiştirerek kilo vermemizi mümkün kılar.

Yani kilo kaybetmemiz için az karbonhidrat, az yağ, çok protein şartı yok doğru besin doğru ölçü doğru zaman şartı var yani bedenimizi açlık zamanlarını dinleme şartımız var.

Kilo verme sürecinizde kilolarınızı saymadan, zaman hesaplamadan bu sağlıklı yaşamdan keyif almaya alışmalısınız.

 
youtube.com/ Buket Yavuz Koçoğlu
 
instagram.com/birbuketdiyet
 
Toplam blog
: 51
: 515
Kayıt tarihi
: 21.11.13
 
 

Sağlık alanında insanlara yardımcı olma isteğiyle başladığı okul dönemini sağlığın bir dalı olan ..