Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '07

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Nasıl genç kalırım nasıl formda kalırım?

Nasıl genç kalırım nasıl formda kalırım?
 

Adalet , merhamet , özenme, hissetme, analiz etme , akıl, sentez duygularınız ne kadar gelişmişse o kadar genç kalırsınız. insan ilişkilerinizden tutun da sekse , beslenmeye, inanca , ibadetlere, yaşama dair herşeyde yukarıdaki özellikleriniz önyargısız olarak gelişmişse genç ve huzurlu olursunuz. Malesef türk insanında adalet duygusu zayıf, dengesiz duygular ve önyargılar hakim, yargısız infaz var; mantık , analiz, kendini karşı tarafın yerine koyarak empati kurma sonucu, adaletle davranma yok. Sekste özenme , hissetme partnerine mutluluk verme duyguları gelişmemiş. İnançlar yerine oturmamış, hurafeler , menfaatçi ilişkiler sonucu, dindarlık zedelenmiş, ALLAH la insanların bagı zayıflamış, tefekkür etme , şükretme, küçük şeylerle mutlu olma yok olmuş.

Mutlu olmanın yollarını tam öğrenemeyen Türk insanın geneli de birey vasfını almadan uzak, toplu hamlelerle tek tip beslenme, tek tip düşünme, tek tip yaşama modeli gibi sürü psikolojisi geliştirmiş. Baştaki hasletler mutlak olmak kaydıyla BİREY olmanın mutlulugunu çıkarabiliyorsanız, doğru besleniyorsunuz , doğru seks yapıyorsunuz, doğru inanıyorsunuz doğru yaşıyorsunuz demektir.

BESLENME : şimdi efendim yukarıdaki maddeleri beslenmeye uygulayalım, bakalım dogru beslenmeyi bulabilecekmiyiz.
Ben diyabet hipertansiyon ve obesite üzerine çalışan bir doktorum. Dogadaki tüm gıdaların faydası vardır, sadece oranı kaçırmak zararı getirir. Malesef yağlı gıdalar, unlu gıdalar lezzeti maksimumdaki gıdalardır. Eger adalet duygunuz gelişti ise , lezzeti hissetmek nimeti ile yani damak tadı ile diğer zevkler arasında terazinizi kurmanız gerekiyor. Hisseteceğiniz damak tadınız diger zevklerinizin engellenmesine yol açıyor ise analiz etme akıl ve sentez duygularınızı çalıştırarak, zevklerin birbirine hak geçirmesini önleyin. ÖRNEĞİN : Seks yapmak partnerinizi de seviyorsanız büyük bir zevk. Ama buna ragmen yemek yemeden, sosyal aktivitelere katılmadan diger zevkleri tamamen bırakarak, günlerce saatlerce seks için kendini zorlayan çok çok az insan vardır. Ama nedense yemek yeme zevkini çok ön plana çıkararak diger zevklerine hakkını vermeyen , belki de toplumun yarısı insan çıkar. İşte adaletsizlik, işte yeterince analiz etmeme, sentez etmeme akıl kullanmama. Ben aslında size bazı reçeteler verecektim ama maalesef yazı hakkım dolmuş devamında size ip uçları bildirecegim.

 
Toplam blog
: 5
: 425
Kayıt tarihi
: 10.06.07
 
 

1968 Afyon dogumluyum. Afyon devlet hastanesinde diyabet hipertansiyon obesite kliniginde 22  yıl..