Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '06

 
Kategori
Restoranlar
Okunma Sayısı
2380
 

Nasıl müdavim olunur?

Nasıl müdavim olunur?
 

Bazı davranışları bilinçli olarak benimser ve uygularsanız sürekli bir kazanç yakalamış olursunuz. Müdavimler arada bir gelenlerin aksine çok daha fazla itibar görürler.

Müdavim TDK sözlüğünde: Bir yere sürekli olarak giden (kimse), gedikli anlamındadır. Meyhaneler konusundaki yazımı okuyanlar gedikli meyhanelerini hatırlarlar.

Müdavim olmanın faydaları neler;

Özel şeyler isteyebilme (mevsimi olmayan bir şey yada zevkinize göre yapılmış bir salata vb.)

Hemen yer bulma

İkram içki yada aperatifler

İndirim

Farkedilmek ve itibar görmek

Misafir ağırlamak veya arkadaş toplantılarını rahatlıkla organize edebilmek

Personelin iyi tavrı

Servisin kalitesi

Nasıl müdavim olunur;

Aynı restauranta ilk ay en az 3 kere gidin. Takip eden aylarda en az 1. (Bunlar minimum sayılardır.

Çalışanların adını öğrenin ve adınızı söyleyin. “Merhaba Ahmet bende Savaş”

Gerek evde nsipariş, parti, toplantı vb. durumlarda o restaurantı kullanın

Arkadaşlarınızı oraya götürün ve çalışanlara tanıtın. Bunu aynı zamanda arkadaşlarınızla geçirbileceğiniz bir fırsat olarak düşünün.

Hesabın %20’sini bahşiş olarak bırakın. (Normali %10’dur.)

Bahşişi hep aynı tutun. Her zaman veremeyeceğiniz bir miktara yükseltmeyin.

Servis elemanlarına teşekkür etmeyi unutmayın.

Gittiğiniz restaurantın kültürüne çalışın. (Çin lokantası ise ne, ne zaman yenir, çubuklara ne ad verilir vb.)

Spesiyaliteler hakkında mutlaka bilgi isteyin.

Eğer tanımıyorsanız restaurant sahibini hiç çağırmayın.

Tek başınıza kalabalık saalerde rezervasyon yaptırmayın. Kalabalık saatlerde restaurantlar en az 2 kişilik yemek servisini tercih ederler.

Eğer bir öneri itemişseniz ciddiye alın. Zaen ne istediğinizi bildiğiniz bir noktada öneri istemeyin.

Eğer şarap istemişseniz mutlaka tadın ve görüşünüzü söyleyin.

Sipariş verirken sihirli kelimeyi unutmayın: LÜTFEN

Sipariş geldiğinde teşekkür etmeyi unutmayın.

Yemeğe ilişkin beklentilerinizi kendinize saklayın. Her yemeği her şefin hazırlama usulü farklıdır.

Rezervasyonlarınıza sadık kalın, geç kalacaksanız mutlaka telefon ile bildirin yada rezervasyonunuzu iptal edin.

Restauranta uygun kıyafet ile gidin.

Yemek yerken telefonunuzu kapatın. (Henüz Türkiye’de olmamakla beraber yemekte sinema seyretmek gibi özel bir andır ve bozulmaması karşınızdakine saygınızı gösterir.)

Yoğun zamanlarda sempatik ve anlayışlı olun.

Çalışanlar yoğun iken onlara şaka yapmayın yada dikkalerini dağıtmayın.

Masaya yemekler geldiğinde sohbeti kesin ve yemeğe geçin.

Herhangi bir şeyi merak ediyorsanız sorun. İletişim en önemli şey
Gülümseyin ve arkadaşça davranın.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

aynen öyle... her hecesi ayrı anlam taşır ve aynen bunları uygularsanız hedefe çabucak gidersiniz. böyle gittiğim en azından 2 yer var. keyifli, zarif, düşünceli şık,leziz...ve herşey... bunu başarmışsanız, kredi kartınız yada şişkin cüzdanınızı farkettirmeden de; bu insan olduğunuzun farkında olmaktır da.işte o zaman içten karşılanır gerçek ten saygı görürsünüz. sevgilerle.

Kırmızı Şal 
 23.04.2007 1:05
 

Süperrr...Benim hep düşündüğüm şeydir ve arkadaşlarıma söylerim tanıdık yer herzaman iyidir diye.Herkes de sizin gibi söylemez bizim memlekette artist çoktur çünkü.Birşey zanneder kendini...

analizatöz 
 08.04.2007 14:57
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 578
Toplam yorum
: 604
Toplam mesaj
: 105
Ort. okunma sayısı
: 5318
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster