Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '13

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Nasıl olmak istersin iyi mi ? Kötü mü?

Nasıl olmak istersin iyi mi ? Kötü mü?
 

Hayatın bir defter senin ise bir kalem olduğunu düşün nasıl yazmak isterdin

İyi mi? Kötü mü?

Senden sonra hafızada kalacak bu satırların iyi mi olmasını isterdin yoksa kötü mü ?

Kim kötü hatırlanmak ister ki ya da neden? Senin hayatına giren insanlara atarsın hep suçları, hüznünü, kederini hep onlara bağlarsın sende birşey yoktur hiçbir zaman. Oysa ki düşünsene be arkadaş iki dakikada olsa insan ol ve düşün sende başkalarının hayatından geçiyorsun (!) onlara verdiğin acılar, zararlar olmasın senin hüznünün sebebi (sözüm bir parça da olsa vicdanı kalabilmişlere). Onların senin yüzünden döktüğü yaşlar olmasın canını sıkan, seni boğan. Işık diyordu bir melek yazısında “ışık”

Peki sorarım size ışık can yakar mı?

Ne yazık ki yakıyormuş okudum ve anladım ışık bile can yakıyormuş. Işık diyebileceğin kadar sevdiğin biri bile can yakıyormuş.

Her gidenin ardından kalandır şarkılar, gözyaşına gebe geceler ve tüm bedbinliğinle sen ortada çırılçıplak yarım, eksik… Çünkü gelen boş gelir ama boş gitmez, gelmişse bir sefer yerleşmişse kalbimize hele bir de sevmişsek onu yazık bize o misafirperver kalbimiz verir ona varını yoğunu mümkün olsa nefesini bile verir. Ama ne yazık ki gelenler hep gidiciler be sanki bir hanmış gibi kalbimiz gelir kalır ve giderler hem de ne gitmek bir düşmanı öldürürcesine, bir pisliği çöpe atarcasına gitmek…

Gitmek midir zor olan?

Yoksa gidenin ardından bakmak mı?

Sevilmeden sevmek midir zor olan?

Yoksa hiç sevmeden aldatmak mı?

Yaşamak mıdır zor olan?

Yoksa ölmek mi?

Her halükarda hayattır zor olan, aşk dediğimiz saçma körü körüne bağlılıktır değse de değmese de ki çoğunlukla değmez. Sorularım belli net ama cevapları işte asıl soru orada yani cevaplarda.

NOT: kalbimiz dayak arsızı bir çocuk gibi bıkmıyor usanmıyor aşık oluyor, canının yanacağını bile bile sobaya sarılan bir çocuk gibi vaz geçmiyor. Ne yazık ki aşk denen bu masalın sonu genellikle hüsran yıkık perişan. Sorularım belli net sizin cevabınız nedir?


M.Semih KURU

11.02.2013                01:44

KULLAR 

 
Toplam blog
: 75
: 309
Kayıt tarihi
: 26.01.13
 
 

" Terra : Yeni Dünya " kitabı yazarı... Bilim kurgu hayranı ... ..