Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '19

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Nasıl Stil Sahibi Olunur?

Modanın her sezon değişen akımlarına ayak uydururken bir yandan da kendi stilinizi oluşturmak çok da kolay değil elbette... Bir tarz yaratıp bu tarzı güncel tutmak tamamen bir yetenek ve zaman ayırmanız gereken önemli bir konu... Tarz yaratmak için sadece modayı yakından takip etmek ve yeni sezon ürünlerini bir bir üzerinize geçirmek de yeterli değildir üstelik... Stil sahibi olmak için bundan çok daha fazlası gerekir. 

Günlük Kullanım İhtiyaçlarınızı Belirleyin

En sık kullandığınız giysileri göz önüne alarak stil oluşturmaya başlayabilirsiniz. Bu ne demek? Yani en sevdiğiniz ve giydiğinizde içinde en rahat hissettiğiniz kombinler hangileri diyorum? Gardırobunuzu açtığınızda kumaş pantolonlardan daha çok jean pantolonlar, takım elbiselerden daha çok her birinin bir stili olan sportif parçalar görüyorsanız, siz sportif bir stile sahipsiniz! O zaman stilinizi de bu yönde şekillendirmek daha kullanışlı olacaktır. Çünkü biliyoruz ki moda, aslında sizin ne hissettiğinizdir. 

Modayı Takip Edin, Ancak Modaya Bağlı Kalmayın

Moda elbette stil belirlemede çok fazla şey ifade ediyor. Ancak sadece o sezon çok moda diye aslında sizin ten renginize hiç uyumlu olmayan bir rengi sezon boyunca giymeye çalışmak da bir o kadar yanlış bir seçim olabilir. O nedenle, stilinizi oluştururken cilt renginizi, saç renginizi ve makyaj stilinizi de hesaba katarak modayı dikkate almalısınız. Moda, içinde bulunduğunuz sezonda herkes için aynı anda kullanılabilir parçalardan oluşmuyor olabilir; bu durumda modanın yeni trendlerine takılı kalmadan kendi stilinize uygun parçaları oldukça şık bir biçimde takımlayabilirsiniz. 

Aksesuarlar Her Zaman Elinizin Altında Olsun

Kendinize özel bir stil yaratmanın formülünü oluştururken dikkate almanız gereken en önemli detaylardan biri de aksesuarlar... Yani başta kemerler olmak üzere, ayakkabılar, çanta ve takılardan bahsediyorum. Başta kemerler dedim çünkü kemerler her kıyafeti yepyeni bir stile dönüştürebilen sihirli parçalar. O nedenle kemerlere daha önce de söylediğim gibi bol bol yatırım yapabilirsiniz. Zira mutlaka o kemere ihtiyaç duyacak bir kombin mutlaka ortaya çıkacaktır. Fularlar ve saç aksesuarlarını da bu grupta dile getirmekte yarar var. Fularların stil oluştururken azımsanmayacak dokunuşları bulunuyor. 

Olmazsa Olmaz Stil Detayı: Makyaj

Diğer insanlar tarafından kıyafetinizden önce dikkat çeken en önemli yer yüzünüz. Bu nedenle, makyaj bir kombini ayağa da kaldırabilir, yerle bir de edebilir. Sezonun trend renklerinden ilham alarak yapacağınız makyaj uygulamaları, stilinizi ortaya koymada kusursuz bir yardımda bulunabilir. Örneğin şahane gözleriniz varsa, bunu ortaya çıkaracak makyaj stilleri deneyebilirsiniz. Çok güzel elmacık kemikleri için çarpıcı highlighter uygulamaları ya da dudaklarınız için ruj seçeneklerini abartabilirsiniz. Stilinizi belirlerken yüzünüzü de objektif bir biçimde inceleyip, öne çıkarmanız gereken bölgeleri analiz etmeniz size büyük avantaj sağlayabilir. 

Stilinizi belirlerken bu konuda kendinize ve yeteneklerinize güveniyorsanız bu işi başarılı bir biçimde çözebilirsiniz. Eğer henüz bu konuda yeterli olmadığınızı düşünüyorsanız, bu işle ilgili uzmanlıkları olan ve styling çalışmaları yapan kişilerden de destek alabilirsiniz. Bu anlamda benim de makyaj ve styling üzerine çalışmalarım olduğundan bahsetmek isterim. Arkadaşlarım arasında İsviçre Çakısı'na benzediğim yönünde espriler yapılsa da bunun beni mutlu ettiğini rahatlıkla söyleyebilirim. :)

Sevgiyle kalın.

 

Filiz ADAR

Instgrm: @decocosh

Blog: decocosh.blogspot.com

Twitter: @flzadar

 
Toplam blog
: 52
: 98
Kayıt tarihi
: 23.01.18
 
 

Moda trendlerini araştırmayı ve özgün olanları yakalamayı kendine iş edinmiş... Kişisel gelişim v..