Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '06

 
Kategori
Haber
 

Nasyonal demokrat parti

“ Almanya’ nın kuzey doğusunda yer alan Mecklenburg-Vorpommern’ de geçen pazar günü yapılan eyalet seçimlerinde, aşırı sağcı Nasyonal Demokrat Parti (NDP), % 5 barajını aşarak, meclise girmeyi başardı. 4 yıl önce yapılan seçimlere göre, oylarını 6 puan arttıran NDP, bu kez oyların % 7’ sini aldı.

NDP’ nin seçim afişlerinde, iltica etmek için hileye başvuranların, ülkeyi terk etmesi isteniyor. İşsizliğin yoğun olduğu eyalette bu mesele ön plana çıkartılıyor. Alman Federal İstatistik Enstitüsü’nün verilerine göre, Doğu Almanya’da yaşayanların sadece yüzde 38’i demokrasiyi en iyi yönetim şekli olarak tanımlıyor.”

Bunun anlamı ne?

Almanya, ne faşizm, ne de reel sosyalizm deneyiminden ders almayıp, tarihe yeni dertler yaratacak.

2 dünya savaşını da çıkartan ve 2 kezinde de yenilen Almanya hala uslanmayıp, Kutsal Roma-Germen artı Avusturya-Macaristan yayılımında bir emperyalizm düşüne girecek.

45 yıldır sıkılmış limon gibi somurduğu yabancılara yönelik düşmanlığı arttıracak. Ancak, Avrupa mafyasını Türkler’in ele geçirmesi gibi, karşılık olarak karakafalar da olmadık yollara başvuracak. Şerh: 2006 Dünya Kupası’nda Türk seyircilerin Almanya’yı tutması gibi, ters-lümpen tepkiler de gözlenecektir. Untumayın: Hitler’in Yahudi savaşçıları vardı.

İngiltere, AB’nin kenarında kalmayı yeğlediği için, Almanya AB’nin dominantı olmayı sürdürecek. Örneğin geçen ay, Romanya ve Bulgaristan’ın AB üyeliklerinin 1 yıl geciktirilmesini istemişti.

60 küsur yıllık yenilginlik durumundan, yeni bir emparyalist anlayışa doğru yol alacak. Örneğin bizdeki AB’ci entelejensiyayı finanse ettikleri ortaya çıkmıştı.

İronik olan, eski nazilerin ‘nasyonal sosyalist’i gibi, yeni nazilerin de yeni bir terim icat etmeleri: ‘nasyonal demokrat’. Tarihte milliyetçilerin demokrat olduğu ne zaman görülmüş ki?

Sonuç çıkarsama: Krupp baskısı türü, çok uluslu şirketlerin siyasal yapıyı cenderede tuttukları, bilgi toplumu nedeniyle disenformasyon yoluyla kitleyi güdecekleri bir ortama yol alıyoruz. Bunun eskisinden farkı, doğruyu çoksesliliğin beyaz gürültüsünde boğmaları.

http://www2.dw-world.de/turkish/politik/1.197079.1.html

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..