Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '10

 
Kategori
Güncel
 

NATO bahane, kilise şahane…

NATO bahane, kilise şahane…
 

İngiliz Haber Ajansı Reuters, Van Akdamar’daki Ermeni Kilisesi’ne 19 Eylül’deki ayinle takılacak haçın bir daha inmeyeceğini duyurmuş!.. (Gazeteler)

Tarih boyunca Anadolu’yu bir Hıristiyan toprağı haline getirmek için uğraşan Batılı ülkeler, günümüzde de faaliyetlerinden asla vazgeçmiş değillerdir. Ülkemizde son yıllarda artan misyonerlik faaliyetleri konusunda yayınlanan raporlar bunu kanıtlar niteliktedir. (Bkz: ATO raporu, TSK raporu)

Türkiye’de 3000 kilise dışında, 70-80 civarında resmi olmayan kilise ve bunların yanı sıra ev kiliselerin de mevcut olduğu raporlarda yer almaktadır. Hatta bazı illerimizde cemaati olmayan kiliseler olduğu bile söylenmektedir. Anlaşılan bu kadar kilise yetmemiş ki, Akdamar’daki Ermeni Kilisesi (Surp Haç Kilisesi) ‘de haç takılarak ibadete açılıyor…

Cumhuriyet tarihinde ilk kez bu ölçüde önemli bir kiliseye haç konulması için izin veriliyor. Ve… AKP iktidarı da, Cumhuriyet tarihimizde bir kiliseye haç takan ilk Müslüman… iktidar olma unvanını kimseye kaptırmamış oluyor!..

“Kemalizm’den vazgeçin ki sizi içimize alalım” diyen Hıristiyan Batı, AKP iktidarının, kiliseye ve Hıristiyanlığa yaptığı bu hizmetleri herhalde bir şekilde… ödüllendirecektir… Belki de Başbakan Erdoğan’a, 2004 yılında Newyork’da Amerikan Musevi Komitesi tarafından verilen "Yahudi Cesaret Ödülü" olan "Davut Boynuzu" benzeri bir ödül de verirler… Eh Ermenistan’da “eşek değil” ya, o da elinden gelen cömertliği gösterecektir…

Ne yazık ki Avrupa Birliği (AB)’ne girme uğruna her konuda taviz veriliyor. Geçmişte ruhban okulu olarak kullanıldığı bilinen ve döneminde Ermeni Patrikliği Merkezi olan kiliseyi ibadete açmak, yeni bir Ermeni Ruhban Okulu, yeni bir Ekümenik Patrik sorunu ortaya çıkarmaktan başka bir işe yaramayacaktır… Bir süre sonra Akdamar Kilisesi’nin patriğini de, tıpkı Fener Patriği gibi, Batı siyasi sahnelerinde Türk düşmanlığı sergilerken görmeye başlamayacağımızı kim garanti ediyor?

Ermenilere dolayısıyla da Hıristiyan dünyaya yaranmak için bu kadar taviz vermeye gerek var mı? O bölgede yaşanan acı olaylar ne çabuk unutuldu? Bizzat Ermeniler eliyle kıyımdan geçirilen masum Türk halkı ne olacak? Kiliseye haç takarak Ermenilere ödül mü veriliyor? Kilise de çalınacak olan çanlar neyin zaferini kutlayacak?

Burada amaç ibadet değildir. Masumca yapılan ibadetlere elbette saygımız sonsuzdur. Ancak olay siyasidir. ABD ve AB’ ye yaranma siyasetidir…

*

Ermeni hükümeti bugüne kadar Türkiye ile ilgili emellerinde en küçük bir geri adım atmış değildir. Hâlâ topraklarımızda hak iddia etmektedir. Sözde soykırımı ABD’ de dâhil olmak üzere onlarca ülkede kabul ettirmiştir. ABD Dışişleri Bakanı’nın Erivan’da ki sözde soykırım anıtını ziyareti boşuna değildir. Önümüzdeki yıl ABD’ de sözde soykırım resmen tanınacaktır. Gidişat bunu göstermektedir. Türkiye ise sürekli olarak tek taraflı tavizler vermeye devam etmektedir…

Sonuç olarak; Türkiye ile Ermenistan, ABD tezgâhıyla, Eylül’de kanka oluyor…

Önce 11-17 Eylül arasında Ermenistan’da iki ülkenin katılacağı NATO tatbikatı, 19 Eylül’de Van’da Akdamar Ermeni Kilisesi’nde ayin var. Tatbikatta bir deprem sonrası yaşanacaklar tatbiki olarak uygulanacakmış. Tatbikat için gerekli olan malzemeler bahane edilerek sınır açılmasına Ankara sıcak bakıyormuş!.. Ermenistan’da onay verirse Kars Doğu Kapısı malzeme geçişi için açılacakmış!..

NATO bahane, kilise şahane…

Ermenistan Anayasası'nın 13'üncü maddesinin 2'nci paragrafında Türkiye'deki Ağrı Dağı “Ermenistan'ın bağımsızlık sembolü” olarak belirtiliyor. Ermenistan Bağımsızlık Beyannamesi’nde Doğu Anadolu “Batı Ermenistan' olarak gösteriliyor ve Ağrı Dağı Ermenistan’da bir “Devlet Sembolü”

Bu ne demek?

Ermenistan’ın Türkiye’den toprak talebi var demek…

Ne diyor İngiliz Haber Ajansı Reuters?

“Van Akdamar’daki Ermeni kilisesine 19 Eylül’deki ayinle takılacak haç bir daha inmeyecek”

Daha açık nasıl söylesinler?

Yorum sizin!

Tülay Hergünlü

23.07.2010

Geyikli-Çanakkale

 
Toplam blog
: 516
: 1080
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1955 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. İstanbul'da uzun yıllar..