Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '19

 
Kategori
Dünya
 

NATO´dan Sonra

Asıl kapitalizm sürecini tamamlayıp sosyalizm´e geçtikten sonra korksunlar Rusya´dan AB ülkeleri.

Rusya geri kalmış ve gelişmekte olan ülkelere yapmakta olduğu silah satışlarıyla ülke ekonomisine hızla ivme kazandırarak küresel bazda dünya piyasalarında yerini almaya devam ediyor.

Sovyetlerin dağılmasından sonra sıfır ekonomi ile yola çıkan Rusya bugün çok şeylerin başarmış olduğunu görüyoruz.

70 yıl önce komünizm tehdidine karşı kurulan ve Türkiye´nin de içinde bulunduğu NATO bugün kapatılmak isteniyor.

Kapanacak da..

Kapatılmalı.

Bakmayın siz ABD´nin ve AB ülkelerinin blöf yaptıklarına. Türkiye bu konuda günah keçisi olarak öne çıkarılarak önümüzdeki süreçlerde kapatılacaktır diye düşünüyorum.

Öyle ya dünyada komünizm tehdidi diye bir şeyin kalmadığına göre varlığı anlamsızlaşıyor. Ülkeler arasındaki savaşlar da sona erdi Berlin duvarının yıkılmasının ardından ve Kore´ye bir daha Türk askeri gönderilmeyeceğine göre daha da anlamsızlaştığını görüyoruz NATO´nun varlığı.

Bakınız bugün Kuzey Kore-Güney Kore elele kolkola girdiler. girmeli de idiler.

ABD´nin çıkarları doğrultusunda tıpkı Suriyede olduğu gibi Kore´de iki kardeş arasında savaş çıkarıldı ve NATO üyesi olarak Türk askeri savaşa katıldı ve çok sayıda Mehmetçik toprağa düştü.

Kim için savaşmıştı Türk askeri..

NATO için. Dolayisiyle ABD ve AB ülkeleri için. O savaştan bir ayağını kaybederek gazi olarak köyüne dönen akrabam da var şimdi yaşamıyor.

Artık soğuk savaş dönemi tarih olduğuna göre NATO gibi anlamsız birliğin dünya ekonomisine zarar vermesinin dışında hiç bir yarar sağlamamaktadır.

ABD-AB ve Rusya Suriye ve Ortadoğuda terör örgütlerini örgütleyerek çete savaşlarıyla amaçlarına ulaşmaktadırlar.

S-400 gibi silahların NATO ülkelerinin kullanabilmelerinin mümkünatının olmadığını göz önünde bulundurduğumuzda NATO´nun kapatılması söz konusu.

Rusya S-400´lerden sonra da benzer silahlar üretecektir. Kime satacak. Elbetteki Türkiye gibi ülkelere..

Rusya kapitalizm sürecinden sonra sosyalizm dönemine girecektir ama içinde kapitalizmin barındıracağı bir sosyalizme. Yani insan odaklı bir sosyalizm yönetim biçimine girecektir, küresel sermaye gücünde de söz sahibi olacaktır diye düşünüyorum.

Vahşi kapitalizm ancak böyle törpülenecektir.

Eey AB ülkeleri, Rusya´dan korkmanıza gerekte yoktur sosyalizme geçtikten sonra da. Çünkü kapitalizmin içinde barındıracağı ilk ve tek sosyalist ülke olacaktır Rusya gelecekte.

Soğuk savaş dönemlerindeki sosyalizm ayrı bir şey, Rusya´nın kapitalizm sürecini tamamladıktan sonra geçecek olacağı sosyalizm yönetim biçimi farklı  şey olacaktır.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..