Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '09

 
Kategori
Haber
 

NATO Dünya Kapitalizmi Projesi Peşinde

NATO Dünya Kapitalizmi Projesi Peşinde
 

Rusya da batı kapitalizminin hedefindeki düşmesi gereken kalelerden. Sistem olarak kapitalizme yönelse de örgütsel olarak batı askeri ittifakı (NATO) içinde olmalı ki batı rahat etsin.

Öyle bir askeri örgütlenme olmalı ki global kapitalin yönlendiricilerine kafa tutan egemen devletler başka kutuplar da denge aramasın, egemen devletlerin iktidarları önlerine koyulan ekonomik projeleri halklarına uygulama seçeneğinden başka bir alternatif ufku göremesin. İşbirlikçilik kişiliği ile halklarının sömürülmesine ortak olsunlar.

Son yapılan açıklama ile ki önceden de buna benzer açıklamalar yapılmıştı. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısının beyanları Rusya'ya davet çağrısıdır. Gordon, “Eğer Rusya kriterleri yerine getirir, ortak güvenliğe katkı sağlarsa ve eğer ittifak içinde bu konuda görüşbirliği oluşursa, o zaman bu ülke NATO’dan dışlanmamalıdır” dedi. (1)

"Philip Gordon, kriterleri yerine getirmesi durumunda Rusyanın da NATO üyesi olabileceğini söyledi. ABD Kongresi üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, ABD yönetiminin, eski Sovyetler Birliği’nin Avrupa’ya yönelik tehdidini bertaraf etmek amacıyla kurulmuş olan NATO’ya, Rusya’nın da üye olması konusu üzerinde düşündüğünü belirten Philip Gordon, Avrupa içindeki demokrasilere NATO’nun kapılarının açık olması gerektiğini savundu."(1) 29.07.09- milliyet.com

Bu projeler dünya halklarının huzur ve refahi için aslında çok daha tehlikelidir. Görünürde Çine karşı oluşturulan bir cephe gibi görünse de, aslında kapıltalizmin faşit baskılarına karşı direnen devletlerin dünya kapitalizminin askeri örgütü NATO'nun hegomanyası altında (Tekelinde) denge arayışlarından yoksun bırakmak içindir.

Gazete haberinde "NATO'dan devrim gibi açılım" başlığı yer almış ama bu devrim olarak lanse edilmemeli. 'Devrim' insanlık ve insan hakları ile halkların yararına yapılan sosyo-ekonomik refah getiren yeniliklere denmesi gerekir. Bu girişime kapitalizmin yeni egemenlik yaygınlaştırma manevrası denilebilir.





1 - http://www.milliyet.com.tr/Dunya/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1122747&Date=29.07.2009&b=NATOda devrim gibi acilim&KategoriID=19&ver=79
 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..