Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '15

 
Kategori
Güncel
 

NATO’ya güvenirsek bizi kutup ayıları yer

NATO’ya güvenirsek bizi kutup ayıları yer
 

Sahip çıkacaklarmış görüntüsü var ama NATO Rusya gibi bir süper gücü karşısına alamaz. Biz hep domates hesabıyla uğraşıyoruz ama krizden sonra garip şeyler oldu. Bazı ülkeler Rusya ve bizden yana guruplaşmaya başladılar. İki cihan harbinde de benzer şeyler olmuştu.

Rusya daha kafadan “Türkiye ile savaşmayacağız” diyerek çok doğru bir şey yaptı. Eğer ortada bir belirsizlik olsaydı iki ülke yanında destek ve toplanmalar korkutucu seviyeye gelebilirdi. Savaş arayan, aranan bir ülke için uçak düşürülmesi yeterli sebep. Ve henüz bu işin sonuna gelmedik.

Akdeniz’deki yığılmaları ben aslında ciddiye almıyorum, göstermelik çünkü. Ama Rusya’nın fikrini değiştirebilir. Yani Rusya NATO bana saldırır düşüncesiyle tedbirlerini artırabilir. Rusya’nın amacı savaş değil; çünkü o da biliyor NATO’nun Türkiye’nin yanında yer almayacağını. Yani Rusya bizimle savaşa girmez. Ancak NATO Rusya’yı bizimle savaşa sokabilir.

Rusya’yı sıkıştıran yığılma hamleleri artarsa Rusya Türkiye üzerinden karşılık vermek ister ki bu da savaş demektir. Bir de Allah göstermesin kötü senaryoyu düşünürsek Rusya ile tek başımıza savaşacağımızı bilmeliyiz. Bu durumda Rusya’nın 8400 nükleer başlığını atlatırsak diğer üstünlüklere rağmen şartlar eşitlenir. Bizim karşı koyamayacağımız tek güç budur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..