Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '12

 
Kategori
Siyaset
 

Naylon demokrat, naylon demokrasi...

Naylon demokrat, naylon demokrasi...
 

Ece Temelkuran,tutuklanacak denilerek hedef gösterilen gazeteci...


Naylon demokrat, naylon demokrasi…

Ya da şahin görünümlü doğan…

Veya ‘bul karoyu al parayı’ cambazlığı…

 

Memleketin aydını kelek çıktı diyerek de girebilirim demokrasi cambazlığına ayna tutarken, sözcükleri/düşünceyi silah sayan aymazlıkta, iktidarı beğenmemenin demokrasi duvarına tosladığı yalan rüzgarı sürerken; her gün TV’de, gazete köşelerinde anlatılan masallardaki riyaya Can Yücel gibi saydırmaktan başkaca nefes alma olanağı yok!

 

Demokrasi tanımını yeniden öğretmek gerek; eli kalem tutan,  TV’den pitbul gibi dişlerini gösterip salyalarıyla mide bulandıranlara her türlü düşüncenin –buna iktidarı beğenmemek ve değiştirmek için düşünce ifade etmek, bağımsız/muhalif sivil toplum örgütlenmeleri de dahil kuşkusuz-  şiddet/terör kullanmadan kendini ifade edebilmesi olduğunu söylemek gerek usanmadan, kırk kez söylenince işe yarar belki.

 

Ne yazık, yazık ki ikiyüzlülüğün çukurunda debelenen naylon demokrat yaptıklarının farkında ve bilinçli olarak farklı ses söyleyen herkesi “Ergenekon” torbasına doldurmayı iş/görev belliyor.

 

Yurdum insanının her gün ekranlardan, gazete sayfalarından aklına tecavüz edilirken en çokta bunu liberal/özgürlükçü ayakları ile yapmıyorlar mı; yaşananlar gerçek olamaz diyorum, pes hödüklüğün bu kadarına diye saydırıp Can Yücel oluyorum ne yalan söyleyeyim.

 

Yazının girişinde dedim ya ‘Naylon demokrat, naylon demokrasi’ diye,  memlekette egemen olan iklime en uygun tanım olduğunu düşünüyorum.

 

Küresel/emperyalizm/yenidünya düzeni kavramları, tanımları çaldı, anlamlarını değiştirdi, içini boşalttı. Ve yaptığı en büyük kötülük ki ‘aydın’ denilen kelekleri karpuz diye egemen kıldı. Artık sözcük terörü/kavram terörü/kirliliği anlam aşındırması sıradanlaştı.

 

Kendi ülkesini ABD elçisine gidip gammazlayanların solcu kostümü ile gezindiği ülkede, yaşanan süreçler hakkında resmi görevlilerin yabancı elçilere brifing verdiği arsız zamanlardan söz edilen Odatv operasyonunda tutuklanan gazeteci Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun kaleme aldığı “Sızıntı/Wikileaks’te Ünlü Türkler” adlı kitap ile yeniden ortaya dökülürken, Ece Temelkuran’ın, Ahmet Hakan Coşkun’un, Nuray Mert’in “yeni Ergenekon operasyonlarında tutuklanacağı” haberleri dillendiriliyor!

 

Mehmet Altan’ın “son Ergenekoncu” olarak dillendirilmesini de not edeyim buraya ve akıl sağlığı dileyeyim naylon demokratlara!

 

Ve uzatmadan “ileri demokrasi” den öte; her türlü düşüncenin özgürce dillendirildiği aydın adını hak eden namuslu kalemlerin çoğaldığı gerçek demokrasi düşleyelim.

 

Aman ha aklınıza mukayyet olun, keleklere, naylon demokratlara aldırmayın; şubat ortasındayız daha yağacak mart kar’ı var…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..